Έρχονται παρεμβάσεις

Έρχονται παρεμβάσεις

-Ανάλεκτα-

Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται περιστατικά με αρνητές της πανδημίας, οι οποίοι βάζουν στο στόχαστρο εκπαιδευτικούς και γιατρούς που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επομένως κρίθηκε πως πρέπει να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να μη βρίσκονται αντιμέτωποι με το αυτόφωρο εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί που εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Εκτός από την αντιμετώπιση του αυτοφώρου, η κυβέρνηση εξετάζει και άλλες ρυθμίσεις.

Πήρε αποστάσεις

Έχει τη δική της σημασία η απόφαση του Νικήτα Κακλαμάνη να αφήσει αιχμές και να κρατήσει αποστάσεις από τις επιλογές του Δήμου Αθηναίων, κυρίως σε ό,τι αφορά τον «Μεγάλο Περίπατο».

Έγραψε βιβλίο

Τον Δεκέμβριο του 2011, σε μια χώρα που βυθιζόταν εκείνη την περίοδο όλο και περισσότερο στον οικονομικό μαρασμό, ο Λάκης Γαβαλάς συνελήφθη πρώτη φορά για χρέη προς το Δημόσιο, ενώ ακολούθησαν άλλες έξι συλλήψεις. Συνολικά έμεινε στη φυλακή έναν χρόνο και τρεις μήνες, αλλά αυτή η περίοδος είναι γι’ αυτόν μια πικρή παρένθεση στη δημιουργική διαδρομή του. Τώρα έγραψε βιβλίο και περιγράφει τα πάντα.

Διαμαρτυρίες

Βαρύ το κλίμα στη Λέσβο από τις διαμαρτυρίες των ψαράδων για τους Τούρκους που έρχονται και ψαρεύουν στην περιοχή τους. Οι αλιείς αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργείου Ναυτιλίας με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι η διενέργεια αλιείας από τα αλιευτικά με σημαία Τουρκίας εντός ελληνικών χωρικών υδάτων δεν αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα. Το έγγρα­φο αυτό δείχνει πως οι τούρκοι ψαράδες μπορούν ανενόχλητοι να ψαρεύουν στα ελληνικά νερά χωρίς να έχουν καμιά ποινική και νομική συνέπεια.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ