Με τουρκικό σπόνσορα;

Με τουρκικό σπόνσορα;

Πάλι έχει ξεκινήσει η φάμπρικα της μετακίνησης και «φιλοξενίας» ελλήνων δημοσιογράφων από παράξενες ΜΚΟ, οι οποίες έχουν πρόσβαση στα Κατεχόμενα στην Κύπρο αλλά και στην ίδια την Τουρκία, με πρωτοβουλία της αρμόδιας Διεύθυνσης Επικοινωνίας που υπάγεται απευθείας στο Προεδρικό Μέγαρο και στους συμβούλους του κ. Ερντογάν.

Έτσι, κάποιοι έλληνες δημοσιογράφοι έσπευσαν και «ξεναγήθηκαν» στα Βαρώσια, εκεί που η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ. Άλλοι δημοσιογράφοι –από εκείνους που πρόθυμα ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης– μαθαίνουμε ότι «ξεναγήθηκαν», με όλα τα έξοδα καλυμμένα από την τουρκική κυβέρνηση, στα έργα που κάνει η Τουρκία στα σύνορα με το Ιράν για να εμποδίσει την είσοδο μεταναστών.

Απομένει να δούμε αν στα ρεπορτάζ που θα δημοσιευθούν θα υπάρχει η επισήμανση ότι είχαν σπόνσορα τον τουρκικό προπαγανδιστικό μηχανισμό, ότι έγιναν στις περιοχές που επέλεξε ο οικοδεσπότης και ότι χρησιμοποιήθηκαν οι πηγές που προτιμούσε το τουρκικό κράτος.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ