Στην 71η θέση, μετά τη Ρουάντα, η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μας!

Στην 71η θέση, μετά τη Ρουάντα, η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μας!

Κακά τα ψέματα… Πολύ πικρή η αλήθεια… Η ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι πολύ πίσω από των χωρών της Αφρικής! Ακούει κανείς από την ηγεσία της Δικαιοσύνης μας; Φτάσαμε στο σημείο να είμαστε πολύ μακριά από την Ευρώπη, της οποίας η Ελλάδα είναι μέλος. Ποιος ο λόγος να είμαστε τόσο κάτω; Πού οφείλεται αυτή η κατρακύλα;

Τη συγκλονιστική αποκάλυψη κάνει σε άρθρο του στο «Βήμα», με τίτλο «Μπορεί να αλλάξει ταχύτητα η Δικαιοσύνη;», ο Χρίστος Μυλωνόπουλος, καθηγητής Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου.

Στο θέμα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης η χώρα μας κατατάσσεται, με βάση την έκθεση του «World Economic Forum» για το 2018, στην 71η θέση, μετά τη Ρουάντα (23η). Η Ναμίμπια είναι στην 29η θέση, η Γκάνα στην 43η, η Κένυα στην 55η, η Μποτσουάνα στην 57η, η Τανζανία στην 68η και η Τυνησία στην 70ή.

Ο καθηγητής Χρίστος Μυλωνόπουλος θέτει ευθέως τον προβληματισμό: «Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Και όλοι συμφωνούν, η Δικαιοσύνη θα πρέπει να λειτουργήσει στον 21ο αιώνα, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία προς το συμφέρον των πολιτών. Μπορεί να το πετύχει;».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ