Ιωάννης Λαμπρόπουλος στο “Π”: Τα μεγάλα και τα δύσκολα πρέπει να μας ενώνουν

Ιωάννης Λαμπρόπουλος στο “Π”: Τα μεγάλα και τα δύσκολα πρέπει να μας ενώνουν

Του
ΙΩΑΝΝΗ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ


Σε δύο και πλέον χρόνια διακυβέρνησης της χώρας μας από τη Νέα Δημοκρατία, παρά τα μεγάλα προβλήματα που εμφανίστηκαν, όπως η πανδημία, το Μεταναστευτικό, η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τώρα η εισαγόμενη ακρίβεια, η Ελλάδα με σκληρή προσπάθεια κατάφερε πολλά.

Αντιμετώπισε τις προκλήσεις, στήριξε τις επιχειρήσεις και τους οικονομικά αδύναμους και σταθεροποίησε την οικονομία της, που φέτος θα παρουσιάσει μεγάλη ανάπτυξη. Καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα, από τον πόλεμο και μετά, δεν είχε να αντιμετωπίσει τόσο πολλά και μεγάλα προβλήματα, σε όλους τους τομείς.

Να μην ξεχνάμε ότι την περασμένη χρονιά, μαζί με την πανδημία, είχαμε να αντιμετωπίσουμε το Μεταναστευτικό, την προσπάθεια της Τουρκίας να κατακλύσει με μετανάστες την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και την ακραία προκλητικότητα που επέδειξε στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, επηρεασμένες από την πολυετή οικονομική κρίση και την αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης των κ. Τσίπρα και Καμμένου, χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού και της σημερινής κυβέρνησης, στάθηκαν όρθιες με αποφασιστικότητα και δεν άφησαν περιθώρια για παραβίαση της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Προχωράμε τα εξοπλιστικά προγράμματα και προμηθευόμαστε νέα οπλικά συστήματα, που αυξάνουν τη μαχητική μας ικανότητα και χτίζουν ισχυρή δύναμη αποτροπής. Υπογράφουμε στρατιωτικές συμφωνίες και δημιουργούμε ισχυρές συμμαχίες με Γαλλία, ΗΠΑ, Αίγυπτο, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Εμιράτα. Καθημερινά κάνουμε κοινές ασκήσεις με τους συμμάχους μας και βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητά μας.

Καταφέραμε τα εθνικά μας σύνορα να αναγνωρίζονται και ως σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποτέ στο παρελθόν η εξωτερική μας πολιτική δεν είχε σημειώσει τέτοιες επιτυχίες. Έχουμε καταστεί μια χώρα σεβαστή και αξιόπιστη σε όλους. Είμαστε ισχυρός παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στη δύσκολη περιοχή μας. Ο γεωστρατηγικός μας ρόλος αναγνωρίζεται πλέον και εκτιμάται από τους πάντες.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον σταθερότητας που έχουμε διαμορφώσει, προσελκύουμε επενδύσεις, δημιουργούμε προϋποθέσεις, εκσυγχρονίζουμε το κράτος μας και ανοίγουμε τον δρόμο για μια νέα χώρα, που οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Αυτή η πορεία δεν πρέπει για κανέναν μικροπολιτικό λόγο να ανακοπεί.

Ο λαϊκισμός και οι αγκυλώσεις της Αριστεράς δοκιμάστηκαν πρόσφατα και στη χώρα μας, απέτυχαν και αποδοκιμάστηκαν για πάντα από τον λαό μας.

Με πίστη στην Ιστορία μας και στις παραδόσεις μας και αγάπη προς την πατρίδα, ενωμένοι θα προχωρήσουμε με αισιοδοξία στο μέλλον.

Ενωμένοι, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και λαϊκισμούς, να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Όλοι Μαζί, Κυβέρνηση, Κόμματα, Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, ΜΜΕ, να πείσουμε τους πολίτες για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και των μέτρων προστασίας.

Πρέπει Όλοι Μαζί να κερδίσουμε τη μάχη για τη ζωή, για την οικονομία, για την κανονικότητα. Η πανδημία πλήττει το ίδιο όλους τους λαούς, όλα τα κράτη, και δεν είναι μόνο δικό μας πρόβλημα.

Τα μεγάλα και τα δύσκολα πρέπει να μας ενώνουν.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: best-tv.gr


Σχολιάστε εδώ