Χουάν Ρότσα στο “Π”: Λογική σκέψη χρειάζεται

Του
ΧΟΥΑΝ ΡΟΤΣΑ
πρώην Προπονητή και Ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού


Μετά το 4-0 του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα στην πρεμιέρα είχα πει πως το σκορ είναι πλασματικό, αφού ο αντίπαλος έχασε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες και γι’ αυτό συνέστησα υπομονή και όχι υπέρμετρο ενθουσιασμό. Και φάνηκε ότι είχα δίκιο, μια και έπειτα από εννέα αγωνιστικές είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη και χρειάζεται υπομονή μέχρι να φτάσει σ’ ένα καλό επίπεδο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι σοβαρός προπονητής και θα πετύχει αν στηριχθεί, ωστόσο προς στιγμήν το αποτέλεσμα της προσπάθειας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό.

Ισορροπία ανάμεσα στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν υπάρχει ακόμη, συν ότι στο τελευταίο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο αντίπαλος ήταν ανώτερος και δίκαια επικράτησε. Είναι λυπηρό φυσικά που η ομάδα είναι χαμηλά, όμως κατά τη γνώμη μου το πιο βασικό είναι άλλο: Στη διοίκηση πρέπει να αποφασίσουν τι ακριβώς θέλουν. Για παράδειγμα, θέλουν να φτιάξουν ομάδα για το μέλλον, για έναν χρόνο και πάλι από την αρχή, για έξι μήνες; Να πουν τι σχεδιάζουν, να το μάθει και ο κόσμος. Έκανε κακό, θεωρώ, ο παράλογος ενθουσιασμός, ίσως και το ότι ανέβηκε ο πήχης πολύ ψηλά για τουλάχιστον έναν – δύο ποδοσφαιριστές.

Εκτιμώ ότι ο προπονητής θα εισηγηθεί διορθωτικές κινήσεις τον Ιανουάριο στις θέσεις που θα διαπιστωθεί πρόβλημα. Δεν χρειάζονται πολλές, αλλά λίγες και σωστές και κυρίως αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού και των ακαδημιών. Καλός ο Βιτάλ, καλός και ο Παλάσιος, όμως απαιτείται σταθερότητα. Επίσης, να μάθουμε κάποια στιγμή τι έγινε με τον Κουρμπέλη, που τόσο καιρό παραμένει μακριά και εκτός δράσης.

Αυτό που δεδομένα λείπει από τον Παναθηναϊκό είναι το σκάουτινγκ, μια καθ’ όλα οργανωμένη κατάσταση στην επιχείρηση ανεύρεσης ταλέντων και μονάδων για την πρώτη ομάδα. Και ξαναλέω, σοβαρό τεχνικό έχουμε, να προσέξουμε μην τον χάσουμε. Χρειάζεται λογική σκέψη για να σχεδιαστεί ο Παναθηναϊκός, η οποία για την ώρα δεν βλέπω να υπάρχει.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: sdna.gr


Σχολιάστε εδώ