Αρχίζει το μεγαλύτερο έργο ψηφιοποίησης στη χώρα

Αρχίζει το μεγαλύτερο έργο ψηφιοποίησης στη χώρα

«Την έναρξη του διαγωνισμού των 310 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποίηση εκατομμυρίων σελίδων που βρίσκονται σήμερα στα υποθηκοφυλακεία αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Κτηματολογίου, το οποίο με απόφαση που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε τη διεξαγωγή διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού προς σύναψη σύμβασης-πλαίσιο με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 238,36 εκατ. ευρώ, που αυξάνεται στα 309,9 εκατ. ευρώ αν ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης», σημειώνει ο δημοσιογράφος Φώτης Κόλλιας στο powergame.gr.

Αφορά την ψηφιοποίηση περίπου 600 εκατ. σελίδων που τηρούνταν στο Σύστημα Μεταγραφών και Υποθηκών των 390 υποθηκοφυλακείων της χώρας, η οποία περιλαμβάνει «τόσο τη σάρωση των βιβλίων όσο και την καταχώρηση των στοιχείων τους σε εξειδικευμένο σύστημα διαχείρισης εγγράφων και ψηφιακών αρχείων, ώστε να δημιουργηθεί ένα επίσημο ψηφιακό αντίγραφο του συστήματος, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται εφεξής για να διενεργείται έρευνα στα στοιχεία του υποθηκοφυλακείου».

Οι ανάδοχοι καλούνται να εξασφαλίσουν υψηλές ταχύτητες σάρωσης, ώστε να διασφαλιστεί η υλοποίηση του έργου εντός των προθεσμιών, καθώς όλα τα έργα ψηφιοποίησης έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για συγκεκριμένους χρόνους υλοποίησης, εντός τριετίας. Μόνο στα τέσσερα υποθηκοφυλακεία του Κεντρικού Τομέα Αθηνών θα ψηφιοποιηθούν 47 εκατ. σελίδες, για τον Νομό Θεσσαλονίκης 40 εκατ., 18.300.000 σελίδες για το Νομό Σερρών κ.λπ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ