GP πόλης του Σάο Πάολο: Ο Χάμιλτον κερδίζει τον Φερστάπεν μετά από επική μονομαχία

GP πόλης του Σάο Πάολο: Ο Χάμιλτον κερδίζει τον Φερστάπεν μετά από επική μονομαχία

Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε το Γκραν Πρι της πόλης του Σάο Πάολο μπροστά από τους Μαξ Φερστάπεν και Βάλτερι Μπότας, σε έναν από τους συναρπαστικότερους αγώνες των τελευταίων ετών στη Φόρμουλα 1.

Έχοντας εκκινήσει από τη 10 θέση λόγω ποινής, ο Βρετανός οδηγός της Mercedes ήταν ήδη στην 6η στο τέλος του 1ου γύρου και στην 3η στον 5ο γύρο, όταν ο ομόσταυλός του, Βάλτερι Μπότας, τον άφησε να περάσει για να κυνηγήσει τον Φερστάπεν. Μετά από μια μάχη με τον Σέρχιο Πέρες που κράτησε από τον 17 ως τον 19ο γύρο, ο Χάμιλτον ήταν πλέον δεύτερος πίσω από τον Ολλανδό της Red Bull.

Οι πρώτες αλλαγές ελαστικών έγιναν γύρω στον 25ο γύρο, με τις διαφορές ανάμεσα στους δύο οδηγούς να μένουν σταθερές. Μετά την δεύτερη επίσκεψη όμως στα πιτ – για τον Φερστάπεν στον 41ο, για τον Χάμιλτον στον 44ο γύρο – η δράση απέκτησε ένα τρομερό κρεσέντο.

Την πρώτη προσπάθεια για προσπέρασμα, την έκανε ο Χάμιλτον στον 48ο γύρο. Ο Φερστάπεν όμως αμύνθηκε σθεναρά και κράτησε τη θέση του. Η δεύτερη προσπάθεια για προσπέρασμα ήρθε στον 58ο γύρο, για να ακολουθήσει άλλη μια δυνατή άμυνα από τον οδηγό της Red Bull.

Στον επόμενο όμως γύρο θα ερχόταν η «3η και φαρμακερή», με τον Χάμιλτον να επιτίθεται αποφασιστικά λίγο μετά την στροφή 3 και τον Φερστάπεν να μην έχει άλλη επιλογή από το να παραχωρήσει την πρωτοπορία. Ο Βρετανός τερμάτισε τελικά 10 δευτερόλεπτα μπροστά από τον «Ιπτάμενο Ολλανδό», μειώνοντας έτσι τη διαφορά στο πρωτάθλημα από τους 21 στους 14 βαθμούς.

Ο Βάλτερι Μπότας εξασφάλισε το 1-3 για τη Mercedes εκμεταλλευόμενος την εμφάνιση του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας για να κάνει το πιτ στοπ του και να περάσει μπροστά από τον Σέρχιο Πέρες, ο οποίος με τη σειρά του, έκανε τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα στον τελευταίο του γύρο, στερώντας έναν πολύτιμο βαθμό από τον Χάμιλτον που τον κατείχε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι δύο Ferrari των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, ο οποίος έχασε 3 θέσεις στην εκκίνηση μετά την επαφή που είχε με τον Λάντο Νόρις της McLaren.

Επόμενο ραντεβού την Κυριακή 21 Νοεμβρίου για το Γκραν Πρι του Κατάρ.

Πηγή: ertnews.gr


Σχολιάστε εδώ