Κτηματολόγιο: Προβλήματα στην Κέρκυρα

Κτηματολόγιο: Προβλήματα στην Κέρκυρα

Ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, τονίζοντας ότι η αδυναμία λειτουργίας του γραφείου και η μη πλήρωση της θέσης του προϊστάμενου δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους πολίτες και στους δικηγόρους της Κέρκυρας.

Θέλουν (έναν) χρόνο

Την υποβολή αιτήματος για την αναβολή της διαδικασίας προανάρτησης του Κτηματολογίου ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας στη Μεσσηνία και ζητεί η διαδικασία να ξεκινήσει εκ νέου, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπογραφικά διαγράμματα που κατέθεσαν οι δημότες και ζητώντας η προθεσμία υποβολής αίτησης επανεξέτασης των στοιχείων να είναι τουλάχιστον ένα έτος.

«Χαμηλές πτήσεις» στα νησιά…

Το ethnos.gr γράφει πως είναι «αναμενόμενο να έχουν χαμηλά ποσοστά υποβολής δηλώσεων» οι Κυκλάδες και μέρος του Ρεθύμνου, καθώς η διαδικασία είναι ενεργή μόνο τρεις μήνες, αλλά φαίνεται ότι πίσω, όσον αφορά την υποβολή δηλώσεων, έχουν μείνει και ο Αργοσαρωνικός, η Λέσβος, η Λήμνος, η Σάμος και η Χίος.

Πρωταθλητές Τρίκαλα και Κοζάνη

Σε… πρωταθλητές των δηλώσεων έχουν αναδειχθεί μέχρι τώρα τα Τρίκαλα με ποσοστό 145%, η Κοζάνη με 134%, η Αττική με 125% και η Βοιωτία και η Φθιώτιδα με 120%, γεγονός που οφείλεται στο ότι δεν ήταν δυνατό να προϋπολογιστεί με απόλυτη ακρίβεια ο αριθμός των δικαιωμάτων.

Έξι λεπτά αντί για… έξι μήνες

Η υπηρεσία μίας στάσης «e-Μεταβίβαση» ξεκίνησε τη λειτουργία της πιλοτικά αυτόν τον μήνα, συρρικνώνοντας τον χρόνο για μια μεταβίβαση ακινήτου από το ένα εξάμηνο που διαρκεί σήμερα σε μόλις λίγα λεπτά, με τον συμβολαιογράφο να συγκεντρώνει ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και δικαιολογητικά (από εφορία, Κτηματολόγιο, δήμους κ.λπ.).

Εκστρατεία για να «κινηθούν» τα ακίνητα

Ξεκινάει από αύριο, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, και μέχρι το τέλος του έτους ακόμα μία ενημερωτική καμπάνια από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, ύψους 500.000 ευρώ, σε περισσότερες από 200 ιστοσελίδες, πανελλήνιου και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με σκοπό να αυξηθεί η συμμετοχή των ιδιοκτητών ακινήτων στις διαδικασίες του Κτηματολογίου σε όλη τη χώρα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ