Τα Αμέτρητα

Τα Αμέτρητα

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο
της Μαρίας Αγγελίδου  σε εικονογράφηση του Βασίλη Σελιμά 

Τα Αμέτρητα


Πόσα παραμύθια ξεκινάνε άσχημα και τελειώνουν καλά;
Πόσα δεν τελειώνουν καθόλου και μένουν για πάντα μισά;
Πόσα είναι τα πράγματα που μπορούμε να μετρήσουμε;
Και πόσα Αμέτρητα;




Συγγραφέας
Μαρία Αγγελίδου
Εικονογραφηση
Βασίλης Σελιμάς


Το Κοριτσάκι κι ο Παππούς ζούσαν σε μια χώρα που οι άνθρωποι ήταν ευτυχισμένοι, μ’ όλα τους τα καλά: σπίτια πέτρινα, βρύσες με γάργαρα νερά, ρούχα κεντημένα. Κι όλα τούτα, τα μετρούσαν- για να ξέρουν πόσα είχαν.
«Υπάρχουν πράγματα Αμέτρητα, Παππού;» ρώτησε μια μέρα το Κοριτσάκι και κίνησε να τα βρει. Κι όταν ήρθε η ώρα να παντρευτεί, αναζήτησε ένα βασιλόπουλο που να τα καταφέρνει κι αυτό στο μέτρημα σαν και την ίδια. Για να τη βοηθήσει να μετρήσουν τ’ Αμέτρητα.

Η Μαρία Αγγελίδου έγραψε μια ιστορία σαν παλιό παραμύθι, με στοιχεία που κλείνουν το μάτι στο σήμερα μέσα από τη διαχρονικότητά τους, και ο Βασίλης Σελιμάς την ζωγράφισε με τον καλύτερο τρόπο.

Απόσπασμα βιβλίου

 


Λίγα λόγια για τους δημιουργούς

Η Μαρία Αγγελίδου αγαπάει τα παραμύθια, είτε λένε ψέματα είτε λένε αλήθεια. Γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Κι επειδή ήταν πολύ τυχερό παιδί, της έστειλε ο Θεός μια καλή γιαγιά με μαύρα ρούχα και άσπρα μαλλιά κι αμέτρητα παραμύθια κάτω από τη γλώσσα της. Αργότερα, βέβαια, μεγάλωσε, σπούδασε και τώρα δουλεύει. Αλλά όλες της οι δουλειές έχουν λίγο παραμύθι μέσα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Βασίλης Σελιμάς γεννήθηκε το 1983 στο Αγρίνιο και μεγάλωσε σε ένα χωριό, το Καινούργιο. Από πολύ μικρός τού άρεσε να παρατηρεί και να ζωγραφίζει το αγαπημένο του βουνό που έβλεπε από τον κήπο του και να διαβάζει βιβλία τέχνης που του έφερνε δώρο ο αγαπημένος του θείος. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης κι από τότε ξεκίνησε το πιο συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο της τέχνης. Του αρέσει να ζωγραφίζει πράγματα που βλέπει ή φαντάζεται, να εικονογραφεί βιβλία, να σκηνογραφεί για το θέατρο και να διηγείται αλλόκοτες ιστορίες στους μαθητές του. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Περισσότερες πληροφορίες για εκείνον μπορείς να βρεις στο www.selimas.com


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Ηλικία: 5+
Κατηγορία: Παιδικά Βιβλία
ISBN: 978-960-572-445-0


Σχολιάστε εδώ