Τουρκική επαρχία είμαστε;

Τουρκική επαρχία είμαστε;

Είναι τραγικός ο τρόπος με τον οποίο τα ελληνικά ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι του κ. Ερντογάν και γίνονται πολλαπλασιαστής δύναμης του υβριδικού πόλεμου που καθημερινά πραγματοποιεί η Τουρκία εις βάρος της Ελλάδας.

Μια δήλωση του τελευταίου υπουργού της τουρκικής κυβέρνησης ή ενός στελέχους ενός περιθωριακού τουρκικού κόμματος, με την οποία ουδείς ασχολείται στην Τουρκία, γίνεται πρώτο θέμα στην πρωινή εκπομπή που αφιερώνει κάθε μέρα ένα μισάωρο για τα «νέα από κάθε γωνιά της Τουρκίας», τα οποία αναμασώνται σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Χωρίς καμιά αξιολόγηση, χωρίς καμιά ανάλυση για το τι έχει σημασία και τι είναι η εσωτερική προπαγάνδα του τουρκικού καθεστώτος.

Και έτσι δημιουργείται καθημερινά στην ελληνική κοινή γνώμη ο εθισμός για ενημέρωση από την Τουρκία, λες και είμαστε τουρκική επαρχία, και συγχρόνως καλλιεργείται ο φόβος απέναντι στον «πανίσχυρο» Σουλτάνο.

Και πολύ φοβόμαστε ότι αυτός ο φόβος που καλλιεργείται είναι το υπόβαθρο για να στηθούν και να δικαιολογηθούν οι «επώδυνοι συμβιβασμοί».

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ