Ανησυχία βουλευτών για πανδημία – ακρίβεια

Ανησυχία βουλευτών για πανδημία – ακρίβεια

Αναβρασμός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις των γαλάζιων βουλευτών λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, με την πανδημία εκτός ελέγχου και την έξαρση της ακρίβειας, που σε συνδυασμό δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Το κλίμα επιβαρύνουν περαιτέρω οι αστοχίες, η ολιγωρία και οι λανθασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης.

Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες οι βουλευτές εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, καθώς τα μηνύματα που εισπράττουν από τους πολίτες με τους οποίους έρχονται σε επαφή είναι… μηνύματα απογοήτευσης και αγανάκτησης. Υπό το πρίσμα αυτό, δεν είναι αδικαιολόγητοι οι φόβοι τους για την πορεία της κυβέρνησης και το πολιτικό κόστος που αναπόφευκτα θα επιφέρουν τα τελευταία γεγονότα.

Με αυτά τα δεδομένα, η μεθαυριανή (9/11) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κρίνεται άκρως σημαντική και ενδιαφέρουσα. Μετά από αρκετούς μήνες, και λόγω της πανδημίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα βρεθεί «αντιμέτωπος» με τους βουλευτές (του). Από την προηγούμενη συνεδρίαση έχουν μεσολαβήσει μια σειρά από γεγονότα (πυρκαγιές, πανδημία, σεισμοί κ.ά.), όπου η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις και κρίθηκε μετεξεταστέα, βυθίζοντας τον δείκτη εμπιστοσύνης των πολιτών ως προς την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Στην πανδημία ήρθε να προστεθεί και η ακρίβεια, μεγεθύνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες, ειδικώς δε οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Μεσολάβησε επίσης κι ένας ανασχηματισμός, όπου δεκάδες βουλευτές έμειναν με την… προσδοκία μιας κυβερνητικής θέσης. Είδαν, από την άλλη, πρόσωπα εκτός παράταξης να καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου. Όλα αυτά μαζί, αλλά και ξεχωριστά το καθένα, έχουν προκαλέσει την ενόχληση ή και την έντονη δυσφορία των βουλευτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι εξ αυτών θα πάρουν τον λόγο για να εκφράσουν τα παράπονα αλλά και τις διαφωνίες με πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής. Θα ασκήσουν –επιπλέον– κριτική σε επιμέρους υπουργούς για τους χειρισμούς τους αλλά και τη συμπεριφορά τους.

Θα καταγγείλουν εκ νέου ότι βρίσκουν… κλειστές πόρτες στα υπουργεία και ότι οι υπουργοί είτε αρνούνται να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους είτε –πολύ χειρότερα– τους αγνοούν εντελώς.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: indicator.gr


Σχολιάστε εδώ