Θεατής η κυβέρνηση στην επέλαση του κορονοϊού

Θεατής η κυβέρνηση στην επέλαση του κορονοϊού

Ο Μητσοτάκης απλώς προεδρεύει…

-Αλαλούμ με την Εκκλησία για τα rapid tests
-Απροστάτευτος ο ελληνικός λαός στην πανδημία, ορατός ο κίνδυνος τα κρούσματα να φτάσουν τα 10.000

Λευκή πετσέτα… έχει πετάξει η κυβέρνηση και παρακολουθεί με απαράμιλλη στωικότητα την καταστροφική πορεία της πανδημίας. Ενώ η χώρα βιώνει το τέταρτο κύμα του κορονοϊού, με βαρύτατες τις επιπτώσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς. Ενώ τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο και το σύστημα υγείας δέχεται ασφυκτική πίεση.

Ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν για τον κίνδυνο τα κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες να αγγίξουν τα 10.000 και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο για 500.000 – 1.000.000 θανάτους στην Ευρώπη μέχρι τον Φεβρουάριο. Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης δηλώνει μετά… μεγάλης βεβαιότητας ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο (!) και πλέον το πρόβλημα δεν αφορά το σύνολο του πληθυσμού της χώρας, αλλά την μικρή ομάδα των μη εμβολιασμένων. Προσέγγιση η οποία απέχει παρασάγγας από τη σκληρή πραγματικότητα και πρέπει να αποδοθεί είτε στην άγνοια (;) είτε –το πιθανότερο– στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις ότι η κυβέρνηση απέτυχε πλήρως να ελέγξει την πανδημία. Εις μάτην ωστόσο, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών το 60% και πάνω των πολιτών δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Παράλληλα επικρίνουν τους χειρισμούς που έγιναν είτε αυτοί αφορούσαν τα μέτρα προστασίας, με αποκορύφωμα το πρόγραμμα εμβολιασμών, είτε τα μέτρα ενίσχυσης (ανακούφισης) επιχειρήσεων και πολιτών. Στις τάξεις της ελληνικής κοινωνίας η ανησυχία διαδέχεται την αγωνία, ο φόβος την αγανάκτηση.

Ενδεικτικό της ολιγωρίας που επέδειξε η κυβέρνηση το τελευταίο ειδικά τρίμηνο είναι το γεγονός ότι ενώ από τις αρχές του καλοκαιριού οι επιστήμονες προειδοποιούσαν για το επερχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας μέσα στο φθινόπωρο οι αρμόδιοι υπουργοί περί άλλα ετύρβαζαν. Ο δε πρωθυπουργός είχε επικεντρωθεί σε ζητήματα υψηλής πολιτικής (αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ, Γαλλία, ενεργειακή με το Ισραήλ), ταξίδευε εντός και εκτός Ελλάδας. Και όταν ήταν στην Αθήνα απλά προέδρευε σε μια κυβέρνησης που «σερνόταν».

Αντίθετα, δηλαδή, από ό,τι είχε κάνει στην πρώτη και δεύτερη φάση της πανδημίας, όταν είχε πάρει πάνω του την υπόθεση και με συνεχή διαγγέλματα και άλλες δημόσιες παρεμβάσεις προσπάθησε να κινητοποιήσει τους πολίτες, ιδίως δε σε ό,τι είχε να κάνει με τα μέτρα προστασίας και τους εμβολιασμούς. Από τα μέσα του καλοκαιριού και μετά η κυβέρνηση είχε μπει στον αυτόματο πιλότο, κινούνταν με βραδείς ρυθμούς, υποτίμησε (υποβάθμισε) τα προειδοποιητικά μηνύματα των επιστημόνων και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη, μαζί και 10 εκατ. Έλληνες, με το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Δεν έδρασε προληπτικά, με αποτέλεσμα να τρέχει τώρα πίσω από τα γεγονότα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ