Σε Παρίσι, Λονδίνο και Μόσχα ο Κ. Μητσοτάκης – Σε Ρώμη – και Βατικανό σήμερα ο Ν. Δένδιας

Σε Παρίσι, Λονδίνο και Μόσχα ο Κ. Μητσοτάκης – Σε Ρώμη – και Βατικανό σήμερα ο Ν. Δένδιας

 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει το επόμενο διάστημα σε Παρίσι, Λονδίνο και Μόσχα, ενώ ο Νίκος Δένδιας θα βρίσκεται τη Δευτέρα στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν τα «όργανα» επικύρωσης της Συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες.

Λονδίνο, Παρίσι και Μόσχα είναι οι τρεις επόμενοι σημαντικοί σταθμοί του πρωθυπουργού στο πρόγραμμα των εκτός συνόρων επισκέψεών του. Η Ελλάδα ασκεί πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική διασφαλίζοντας ισχυρά διπλωματικά ερείσματα.

Στις 12 Νοεμβρίου ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Παρίσι για πρώτη φορά μετά την υπογραφή της ελληνογαλλικής συμφωνίας. Στη διάσκεψη για την Λιβύη που συγκαλεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η Ελλάδα εκπροσωπείται στο υψηλότερο επίπεδο.

Στις 16 Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει για πρώτη φορά την πόρτα της πρωθυπουργικής κατοικίας στο Λονδίνο, όπου θα έχει τετ-α-τετ με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Στη Μόσχα, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει ορισθεί για τις 8 Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υλοποιεί εντατικό πρόγραμμα επισκέψεων. Τη Δευτέρα μεταβαίνει στη Ρώμη και το Βατικανό. Θα έχει συναντήσεις με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο και τον πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιο Πιέτρο Προλίν.

«Η σημερινή πολιτική της Τουρκίας, δυστυχώς, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική της προσέγγισης με την ΕΕ. Με την νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική της, έχει καταφέρει να έχει προβλήματα με το σύνολο σχεδόν των κρατών της άμεσης γειτονιάς της» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας σε συνέντευξή του στην «Βραδυνή της Κυριακής».

Πηγή: ertnews.gr


Σχολιάστε εδώ