Νάντια Γιαννακοπούλου στο “Π”: Στο χέρι μας είναι να τα αλλάξουμε όλα

Νάντια Γιαννακοπούλου στο “Π”: Στο χέρι μας είναι να τα αλλάξουμε όλα

Της
ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής


Πορευόμαστε προς τις εκλογές του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής υπό τη σκιά της απώλειας της προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Πορευόμαστε, όμως, με αισιοδοξία για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και του ευρύτερου παραταξιακού μας χώρου και με την πεποίθηση και την απαίτηση ότι ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα και να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι.

Τώρα είναι η ώρα να το πετύχουμε και αισθάνομαι ότι χιλιάδες φίλες και φίλοι, ψηφοφόροι μας αλλά και άνθρωποι που μπορεί για διάφορους λόγους να επέλεξαν άλλους πολιτικούς χώρους ή και την αποστασιοποίηση, διακατέχονται μετά από καιρό από ένα πείσμα να προχωρήσουμε μπροστά.

Τώρα είναι η ώρα. Τώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει την αδυναμία της να αντιμετωπίσει μείζονα θέματα, όπως της πανδημίας και της ακρίβειας, αλλά και τη μεταρρυθμιστική της άπνοια. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την αδυναμία του να διδαχθεί από τα λάθη του και να ανταποκριθεί με σοβαρότητα και εθνική ευθύνη στα καθήκοντά του ως αξιωματική αντιπολίτευση, καταφεύγοντας στον πρωτοφανή λαϊκισμό.

Τώρα δημιουργείται ο χώρος, τώρα το έχει ανάγκη η χώρα και το πολιτικό σύστημα, τώρα έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις. Αρκετά με την εσωστρέφεια, τον εθισμό στα χαμηλά ποσοστά, τα θολά μηνύματα, τον μετεωρισμό στην αντιπολιτευτική μας πολιτική.

Ας μην κρυβόμαστε:

– Συνιστά κρίσιμο θέμα για το μέλλον μας η ανάδειξη ενός προέδρου που να μπορεί να σηματοδοτήσει τη σωστή πορεία, τη σωστή κατεύθυνση, τις καθαρές επιλογές που έχουμε ανάγκη, και ταυτόχρονα να έχει ορμή, εμπειρία, δυναμισμό. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα διαθέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

– Αποτελεί σημαντικό παράγοντα να κατέβουν να ψηφίσουν πολλές δεκάδες χιλιάδες ενεργών πολιτών, συγκροτώντας το ποτάμι της νέας πορείας με τη συμμετοχή τους, της πορείας που θα ξεκινούμε μέσα από συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα.

– Όπως, επίσης, συνιστά καθοριστικό παράγοντα η διασφάλιση της ενότητας, κάτι που δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους εκφραστές, αφού η βάση της παράταξης θα την επιβάλει και οι υποψήφιοι πρέπει να εκπέμψουν τη σιγουριά τους για αυτή με κοινή τους δήλωση.

Το ΠΑΣΟΚ, ο χώρος μας, αμέσως μετά τις εκλογές και με το Συνέδριο που θα ακολουθήσει, θα πρέπει να αποσαφηνίσει το αφήγημά του, την εναλλακτική πολιτική πρότασή του. Η αυτόνομη πορεία του δεν είναι ένα σύνθημα. Συνδέεται με την ικανότητα να μιλήσουμε στην καρδιά και στην ψυχή των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των νέων, δείχνοντας ότι διαθέτουμε προτάσεις που δίνουν πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα και στις ανάγκες τους. Συνδέεται με μια καθαρή πολιτική τοποθέτηση, που εκπέμπει σαφή μηνύματα.

Ο διακριτός, παρεμβατικός ρόλος μας συνδέεται με την ικανότητα να δείξουμε τον πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό λόγο μας και να δείξουμε ότι μόνο με θαρραλέες αλλαγές – τομές μπορεί η Ελλάδα να ανέβει και ότι η κοινωνία μπορεί να απαντήσει θετικά στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Ζούμε στην εποχή των μεγάλων γεωστρατηγικών αλλαγών και της τουρκικής προκλητικότητας, της κλιματικής κρίσης, της ψηφιοποίησης και της ρομποτικής, που θα επιφέρει θεαματικές αλλαγές στη ζωή, στην εργασία, στη λειτουργία της κοινωνίας μας. Έχουμε, ταυτόχρονα, ως χώρα να αντιμετωπίσουμε την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου, τη στήριξη των οικονομικά αδύνατων, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου μετά από μια δύσκολη δεκαετία, την ανάγκη βαθιών αλλαγών στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, στο ΕΣΥ, στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα πορευτούμε κοιτώντας μπροστά ως δύναμη του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Μεταρρύθμισης, της αλήθειας, της λογικής και της ευθύνης.

Είμαι αισιόδοξη. Στο χέρι μας είναι να τα αλλάξουμε όλα και να σηματοδοτήσουμε την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ, όχι με προτάσεις ασαφείς αλλά κοιτώντας στο μέλλον.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ