«Covid: το απαγορευτικό μας στην Σαγκάη» – Ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3 (08/11)

«Covid: το απαγορευτικό μας στην Σαγκάη» – Ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3 (08/11)

Την πραγματικότητα της ζωής σε καθεστώς απαγορευτικού στην Κίνα καταγράφει και αποκαλύπτει το ντοκιμαντέρ του Yu Kung «Covid: το απαγορευτικό μας στη Σαγκάη/Covidour lockdown in Shanghai» που θα προβάλει αυτήν την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 στις 21:00 η ΕΡΤ3.

Μια ιδιαίτερα προσωπική και αυθεντική αφήγηση της ιστορίας ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων και των ενοίκων του στη Σαγκάη, οι οποίοι βιώνουν ένα από τα πιο δραματικά γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία. Επί δύο μήνες, ο σκηνοθέτης Yu Kung και η σύζυγός του Cristal Liu κινηματογραφούσαν τους γείτονές τους σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στη μεγαλούπολη της Κίνας, παρακολουθώντας τους να αντιμετωπίζουν τις συναισθηματικές, οικονομικές και ψυχολογικές επιπτώσεις από τη ζωή σε απομόνωση και σε διαρκείς περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρακολουθούμε ένα ποικιλόμορφο δείγμα της κινεζικής κοινωνίας, μια γιατρό, έναν δικηγόρο, μια νηπιαγωγό, αλλά και καθαριστές και φύλακες ασφαλείας, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με εξαιρετικές περιστάσεις. Το λοκντάουν χώρισε κάποιες οικογένειες, ενώ άλλες περνούν περισσότερο χρόνο μαζί από ποτέ. Όλοι τους είδαν τη ζωή τους να αλλάζει.

-Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, για 14 ημέρες  μετά την προβολή του στην ΕΡΤ3


Σχολιάστε εδώ