Η λίμνη που εξαφανίζεται

Η λίμνη που εξαφανίζεται

 

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί
το νέο εικονογραφημένο βιβλίο του Paddy Donnelly 

Η λίμνη που εξαφανίζεται

 Στο νέο βιβλίο με τις εικόνες και τα κείμενα του ταλαντούχου Paddy Donnelly οι μικροί αναγνώστες θα ανακαλύψουν μια τρυφερή και συνάμα αινιγματική ιστορία για τα «μικρά θαύματα» που συναντούμε στη φύση.




Συγγραφέας
Paddy Donnelly
Μετάφραση
Αντώνης Παπαθεοδούλου


Η λίμνη Λουγκαρίμα, στην οποία αναφέρεται το νέο βιβλίο του Paddy Donnelly, βρίσκεται στην Βόρεια Ιρλανδία- κοντά στη γενέτειρά του. Για τους επιστήμονες, το φαινόμενο «της λίμνης που εξαφανίζεται» θεωρείται ως ένα από τα πιο αινιγματικά γεωλογικά αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας: η λίμνη μπορεί να είναι άδεια από νερό μια μέρα και να είναι τελείως γεμάτη την επόμενη.

Ο Paddy Donnelly συνδυάζει με υπέροχο τρόπο τη μυθοπλασία με τη μαγεία της φύσης και φτιάχνει μια τρυφερή ιστορία για την αποφασιστικότητα ενός μικρού κοριτσιού, τη σοφία του παππού της και τα θαύματα του φυσικού κόσμου.

Στο τέλος του βιβλίου, οι εκπαιδευτικές πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην έκδοση ενθαρρύνουν τις συζητήσεις με τα παιδιά για τα θαύματα του φυσικού κόσμου, και τα παρακινούν να αναζητήσουν παρόμοια γεωγραφικά φαινόμενα κοντά στον δικό τους τόπο διαμονής. 



ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021



Βραβεία – Διακρίσεις

Το βιβλίο τιμήθηκε με το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στα Independent Publisher Book Awards 2021 


Απόσπασμα βιβλίου

Λίγα λόγια από τον δημιουργό

«Μεγάλωσα στη βόρεια ακτή της Ιρλανδίας και τα παιδικά μου χρόνια ήταν γεμάτα μυθικές ιστορίες για γίγαντες, μαγεμένα πλάσματα και ζώα που μεταμορφώνονταν, όλα σε ένα εντυπωσιακό τοπίο βγαλμένο από άλλη εποχή. Έτσι γεννήθηκε η αγάπη μου για τη φύση και για τις ιστορίες. Η Λουγκαρίμα, η μυστηριώδης λίμνη αυτού του βιβλίου, υπάρχει στ’ αλήθεια. Βρίσκεται κοντά στο σπίτι των παιδικών μου χρόνων στο Μπάλικαστλ και, όπως συμβαίνει και στην ιστορία, όντως εξαφανίζεται και ξαναεμφανίζεται κάθε τόσο».


Λίγα λόγια για τον δημιουργό

Ο Paddy Donnelly είναι Ιρλανδός εικονογράφος που ζει στο Βέλγιο. Έχει περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας ως εικονογράφος και designer. Του αρέσει ιδιαίτερα να προσεγγίζει ζωγραφικά και με υφές τη δουλειά του, ενώ το πάθος του είναι η απεικόνιση της θάλασσας και των ζώων. Ο Paddy σε κάθε δουλειά του προσπαθεί να δώσει μια νότα χιούμορ και είναι ιδιαίτερα θετικός στο να εφαρμόζει διάφορα είδη εικονογράφησης ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε έργου.
Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί ακόμη το βιβλίο Χομ: Πρώτος φίλος, ο τελευταίος του είδους του (2021), σε κείμενο της Jeanne Willis και εικονογράφηση του Paddy Donnelly.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Ξενόγλωσσος Τίτλος: The Vanishing Lake
Ηλικία: 3 +
Κατηγορία: Εικονογραφημένο βιβλίο
ISBN: 978-960-572-448-1

 


Σχολιάστε εδώ