Πάει γυρεύοντας ο Μέτε

Πάει γυρεύοντας ο Μέτε

Ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε είναι γνωστός ως ένας από τους μπροστάρηδες στην προσπάθεια εκτουρκισμού της μειονότητας και της Θράκης. Κατά περιόδους επιδίδεται σε προσπάθειες συκοφάντησης της Ελλάδας και με γνωστό όχημα τα επίσημα τουρκικά ΜΜΕ.

Έτσι έδωσε μια ακόμη συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, στην οποία επαναλαμβάνει τα γνωστά περί καταπίεσης της μειονότητας, περί προσπάθειας υποβάθμισης της θρησκευτικής πίστης, επειδή η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τους ψευδομουφτήδες και την απευθείας εκλογή από τον λαό (κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στην Τουρκία), αλλά προβάλλει και μια πολύ επικίνδυνη θεώρηση.

Λέει ο κ. Μέτε: «Η Ελλάδα πιθανότατα θεωρεί φθηνά αυτά τα εδάφη που απέκτησε χωρίς πόλεμο. Δεν εκτιμά τους ανθρώπους, έχοντας τη δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πίσω της». Μάλλον δεν γνωρίζει καλά την Ιστορία ο κ. Μέτε και πάντως σε κάθε περίπτωση είναι επικίνδυνο ένας έλληνας (τουλάχιστον κατ’ όνομα) πολίτης να θέτει θέμα λίγο-πολύ κυριαρχίας της Θράκης, που η Ελλάδα «δεν την απέκτησε με πόλεμο», συνεπώς τα δικαιώματά της είναι περιορισμένα, όπως υπονοεί ο κ. Μέτε…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ