Νέα Υόρκη: Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Νέα Υόρκη: Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

«Εύχομαι από τη Νέα Υόρκη να καταφθάνουν στο Φανάρι μόνο ευχάριστα νέα που θα μας κάνουν να καυχόμεθα εν Κυρίω, θα μας κάνουν υπερήφανους και θα μας δίνουν ενίσχυση για να συνεχίζουμε κι εμείς το υπεύθυνο έργο μας από την ιερά καθέδραν της Κωνσταντινούπολης» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την ομιλία του στα θυρανοίξια στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

Η τελετή των θυρανοιξίων της νέας εκκλησίας, με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ενώ έχουν συμπληρωθεί φέτος 20 χρόνια από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Η πλήρης επαναλειτουργία του ναού έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2022.

Η εκδήλωση συνέπεσε με την 30ή επέτειο από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη και με την ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

To βραβείο ανθρώπινης αξιοπρέπειας απένειμαν στον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας μέλη της αμερικανο-εβραΪκής επιτροπής για την συνεισφορά του στον διαθρησκειακό διάλογο και τις πρωτοβουλίες του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε ότι σε αυτό το βραβείο αποτυπώνονται όλα όσα πρεσβεύει η μητέρα εκκλησία. Διάλογος, συμφιλίωση και συνεχής μάχη κατά του μίσους, του αντισημιτισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρουσία Μητροπολιτών και πιστών. τέλεσε τον Αγιασμό στο παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Πηγή πληροφοριών vimaorthodoxias.gr


Σχολιάστε εδώ