Κτηματολογικά – Ρόδος: επιτέλους, λειτουργεί… – Μεσσηνιακές διαμαρτυρίες

Κτηματολογικά – Ρόδος: επιτέλους, λειτουργεί… – Μεσσηνιακές διαμαρτυρίες

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, προ πέντε μηνών, ο δήμος ανέλαβε οικειοθελώς τη μεταστέγαση του Κτηματολογίου, η οποία έγινε σε πρωτοφανείς, γρήγορους ρυθμούς και αύριο, 25 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η μεταφορά του αρχείου προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Εύγε στον αντιδήμαρχο Στέφανο Δράκο και στον προϊστάμενο του Κτηματολογίου Ρόδου Νίκο Ματσάκη.

Μεσσηνιακές διαμαρτυρίες

Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε η Κοινότητα Πύλου (Δήμος Πύλου – Νέστορος) στη Μεσσηνία σχετικά με την προανάρτηση του Κτηματολογίου και ζητά από τους αρμόδιους να προβούν στην επανεξέταση και διόρθωση των λαθών στις περιοχές του Κορυφασίου, της Γιάλοβας και του Ελαιοφύτου, όπου, παρότι υφίστανται συμβόλαια από το… 1898, δεν αναγνωρίζονται ιδιοκτησίες.

«Χαρτογραφώντας τις Αρχαιότητες των Αθηνών»

Με την υποστήριξη του Κτηματολογίου, για πρώτη φορά οργανώνεται και ταξινομείται σε σύγχρονο αστικό υπόβαθρο η αρχαιολογική τεκμηρίωση για το κτιστό περιβάλλον της Αθήνας, το οποίο αποκάλυψαν σωστικές ανασκαφές 160 χρόνων. Το «Χαρτογραφώντας τις Αρχαιότητες των Αθηνών» (https://mappingancientathens.org) είναι μια χαρτογραφική πλατφόρμα ελεύθερης πρόσβασης, την οποία σχεδίασε και υλοποίησε η ομάδα «Δίπυλον».

Ενδιαφέρον για την ψηφιοποίηση

Γράφει ο Κώστας Κετσιετζής στο capital.gr: «Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει, τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο, ο μεγάλος διαγωνισμός για την ψηφιοποίηση των αρχείων των 390 Υποθηκοφυλακείων της χώρας (πάνω από 600 εκατομμύρια σελίδες), προϋπολογισμού περίπου 310 εκατομμυρίων ευρώ και διάρκειας τριών ετών, ο οποίος αναμένεται να προκηρυχθεί από το Κτηματολόγιο τον Νοέμβριο».

Λαμπρόπουλος με Λιβάνιο

Μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο, αρμόδιο για το Κτηματολόγιο, που είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος για το προαναφερθέν ζήτημα του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ο υφυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση του Κτηματολογίου και ζήτησε ενημέρωση αλλά και συνολική διευθέτηση των εκκρεμοτήτων.

Τρεις μήνες χωρίς τον Άλκη…

Συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από τότε που ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Έργων του Κτηματολογίου Απόστολος – Άλκης Μακρυγιάννης «έφυγε» ξαφνικά εν ώρα εργασίας, γεμίζοντας θλίψη την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του. Το Κτηματολόγιο προκήρυξε τη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Έργων με πενταετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεωθεί.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ