Γ. Οικονόμου για Τουρκία: “Η χώρα μας οφείλει να είναι προετοιμασμένη για τα πάντα…”

Γ. Οικονόμου για Τουρκία: “Η χώρα μας οφείλει να είναι προετοιμασμένη για τα πάντα…”

Σε συνεντευξή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμους στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη, σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά της Τουρκίας ανέφερε ” πως η χώρα μας οφείλει να είναι προετοιμασμένη για τα πάντα. Να έχει ενεργοποιημένα τα αντανακλαστικά της, να είναι έτοιμη να αντιδράσει σε όλα τα επίπεδα, διπλωματικό και αποτρεπτικό”.

“Η πολιτική που έχουμε εφαρμόσει, έχει αποδώσει σε απόλυτο βαθμό. Έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στην εξωτερική μας πολιτική πράγματα, που δεν έγιναν τα τελευταία σαράντα. Οριοθετήσαμε Α.Ο.Ζ. με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Επεκτείναμε τα χωρικά μας ύδατα στο Ιόνιο. Υπογράψαμε τεράστιας σημασίας αμυντικές συμφωνίες με τα Εμιράτα, τη Γαλλία, τις Η.Π.Α.. Προχωρήσαμε σε συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Αίγυπτο” είπε και πρόσθεσε:

“Η χώρα ενισχύει το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό της «αποτύπωμα». Αυτή η αποφασιστική και καλά οργανωμένη εξωτερική πολιτική έχει αποδώσει καρπούς και μία από τις αποδείξεις αυτών των καρπών είναι και η συμπεριφορά της απέναντι πλευράς. Οι χώρες δεν πρέπει να εγκλωβίζονται σε επικίνδυνα διλήμματα, απροετοιμαστες”.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε χαρακτηριστικά: “Πρέπει να έχουν μια καλά σχεδιασμένη εξωτερική πολιτική, που θα πείθει τον κόσμο ότι είσαι δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας και θα σου εξασφαλίζει και τα μέσα έτσι ώστε και στο πεδίο, αν και όποτε χρειαστεί, να μπορείς να υπερασπιστείς τα κυριαρχικά σου δικαιώματα και την κυριαρχία σου. Και, ταυτόχρονα, να είσαι αξιόπιστος σύμμαχος της διεθνούς κοινότητας και των δυνατών και σημαντικών παικτών της περιοχής προς την κατεύθυνση της ασφάλειας, της ειρήνης και της σταθερότητας που είναι ζητούμενο από όλο τον πολιτισμένο κόσμο”.

Φωτο αρχείου


Σχολιάστε εδώ