Ο αφελληνισμός των ελληνικών επιχειρήσεων προχωρεί ακάθεκτος!

Ο αφελληνισμός των ελληνικών επιχειρήσεων προχωρεί ακάθεκτος!

-Με το Μαξίμου να θριαμβολογεί και κανέναν να μην ανησυχεί…

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ότι έρχονται ξένες αλυσίδες διαφόρων κλάδων και αγοράζουν όχι τίποτα σαπάκια αλλά κερδοφόρες μεγαλοεπιχειρήσεις.

Που σημαίνει ότι ο αφελληνισμός του εμπορίου επεκτείνεται όλο και περισσότερο και στο τέλος μόνο τα… ψιλικατζίδικα θα μείνουν σε ελληνικά χέρια. Τα μαγαζάκια στις συνοικίες, σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, θα περάσουν στα χέρια των κυρίαρχων ευρωπαϊκών και αμερικανικών ομίλων.

Η συνολική αξία των μεγάλων ομίλων που πέρασαν σε ξένα χέρια μέσα στο 2021 ξεπερνά τα 5,5 δισ. ευρώ. Η πιο καίρια εξαγορά ήταν της Chipita, που την πήρε ο τεράστιος αμερικανικός όμιλος των σνακ Mondelez International έναντι περίπου 2 δισ. δολαρίων. Επίσης, το fund CVC Capital Partners εξαγόρασε το 100% της Vivartia έναντι 175 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα, ο γερμανικός Όμιλος Delivery Hero, που πρωταγωνιστεί παγκοσμίως στην ηλεκτρονική παραγγελιοληψία για έτοιμα γεύματα, απέκτησε τον έλεγχο τεσσάρων εταιρειών του Ομίλου Μούχαλη.
Επίσης, εξαγοράστηκε το 80% της Cosmos Sport από την JD Sports, έναν από τους κορυφαίους ομίλους παγκοσμίως στα αθλητικά είδη.

Και ο αφελληνισμός μεγάλων επιχειρήσεων προχωρεί ακάθεκτος, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όχι μόνο να μην ανησυχεί αλλά και να πανηγυρίζει. Προφανώς, θεωρεί πως το γεγονός ότι μεγάλοι ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ επιχειρηματικοί όμιλοι περνάνε σε ξένα χέρια αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία…

ΥΓ.: Το ’50 και το ’60 τα τρένα για τη Γερμανία έφευγαν γεμάτα Έλληνες που αναζητούσαν δουλειά. Τώρα θα γίνο­νται εδώ εργάτες των ξένων λεφτάδων που αγοράζουν τις επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις. Το θυμίζουμε για όσους δεν έχουν ζήσει εκείνα τα χρόνια…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: greekfoodnews.com


Σχολιάστε εδώ