Και στην Κύπρο… πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών

Και στην Κύπρο… πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών

-Ανάλεκτα-

Ένας γιατρός από την Κύπρο κατηγορείται για υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, ενώ η Αστυνομία διερευνά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού 102 ατόμων. Ο γιατρός, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, τον Αύγουστο καταγγέλθηκε από πολίτη ότι ο γιος του βρέθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ν/Σ Αμμοχώστου, συνεπεία πλαστού πιστοποιητικού. Ο γιατρός είχε πελάτες και πολλούς έλληνες επιχειρηματίες που έχουν σχέση με την Κύπρο.

Η μεσαία τάξη

Αν και οι κάλπες φαίνεται να βρίσκονται αρκετούς μήνες μακριά, οι δύο βασικοί πολιτικοί μονομάχοι έχουν ήδη αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της βασικής κατηγορίας που είθισται να κρατά τα κλειδιά της εξουσίας: της μεσαίας τάξης. Άλλωστε το κλίμα που δημιουργείται στην κοινωνία –και δη στη μεσαία τάξη και στα μικρομεσαία στρώματα– είναι αυτό που στο τέλος σφραγίζει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Θέλει προσοχή

Εντύπωση προκαλεί η απουσία ελέγχου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις μεγάλες διατροφικές αλυσίδες που πέρασαν τις αυξήσεις των πρώτων υλών στην κατανάλωση και λειτουργούν ως καρτέλ. Οι εν λόγω επιχειρηματίες φρόντισαν να αυξήσουν τις τιμές και στα προϊόντα που είχαν στις αποθήκες. Μάλιστα οι αυξήσεις έγιναν ταυτόχρονα σε όλους τους ομίλους, γεγονός που αποκαλύπτει εναρμονισμένες πρακτικές και καρτέλ. Το διάστημα μέχρι τον Δεκέμβριο προσφέρεται για άγρια κερδοσκοπία.

Εξελίξεις με τις ΗΠΑ

Στην εντατική συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα αλλά και στον ρόλο της χώρας μας ως οδηγού στην προσπάθεια για τον περιφερειακό ενεργειακό μετασχηματισμό και τη συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη επενδύει ο υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών Κερτ Ντόνελι.
Ο διπλωμάτης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον διμερή στρατηγικό διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ, ο οποίος θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες πάνω σε νέες προτεραιότητες.

Τα εργασιακά

Με τον νέο νόμο άκυρες θεωρούνται οι απολύσεις:
– Για άσκηση των δικαιωμάτων σε περίπτωση βίας και παρενόχλησης.
– Του πατέρα τέκνου για 6 μήνες από τη γέννηση του τέκνου.
– Εργαζομένων που έλαβαν ή ζήτησαν οποιαδήποτε άδεια.
– Εργαζομένων που δεν υπέκυψαν σε πίεση του εργοδότη να υποβάλουν αίτημα για διευθέτηση.
– Τηλεργαζομένων που άσκησαν το δικαίωμα αποσύνδεσης.
– Απαγορεύονται επίσης οι απολύσεις λόγω ενάσκησης δικαιώματος, π.χ., λήψη άδειας.

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου

Στην καταπολέμηση των διακρίσεων, του ρατσισμού, του σεξισμού και όσων περιστατικών σχετίζονται με αυτές τις συμπεριφορές στοχεύει ομάδα εργαζομένων στην Apple, μετά την αποτυχία της διοίκησης να τους βάλει φρένο την ώρα που παράλληλα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κρύψει τις καταγγελίες κάτω από το χαλί.
Η πρωτοβουλία του #AppleToo ξεκίνησε πρόσφατα, όταν υπάλληλοι της εταιρείας αποφάσισαν να συγκεντρώσουν και να κοινοποιήσουν όσα κατήγγειλαν πρώην και νυν συνάδελφοί τους για ανισότητες, εκφοβισμό και κάθε είδους κακοποίηση.

Η Δόμνα

Αν και ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι δεν έχει εκλογικό σχεδιασμό, η πραγματικότητα είναι πως αρκετοί γαλάζιοι που δεν έχουν δοκιμαστεί στον εκλογικό στίβο ήδη ψάχνονται. Αυτό ισχύει και για την υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία ψάχνει περιφέρεια πέριξ του Πειραιά, στην οποία θα μπορούσε να κατέβει και να εκλεγεί στην επόμενη Βουλή.

Οι ομογενείς

H Ελλάδα περιλαμβάνεται μεταξύ των δέκα χωρών με τις οποίες ξεκινούν οι διαδικασίες για τη διεύρυνση του αυστραλιανού φορολογικού νόμου, ώστε οι νέες συμβάσεις να τεθούν σε ισχύ το 2023. Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας μας, αφού θα λυθούν σημαντικά οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους ομογενείς μας που ζουν στην Αυστραλία.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ