«Έσφιξε» την άμυνα η ΑΕΚ και πήρε το πρώτο της «διπλό» – Όλα τα παιχνίδια της ημέρας

«Έσφιξε» την άμυνα η ΑΕΚ και πήρε το πρώτο της «διπλό» – Όλα τα παιχνίδια της ημέρας

Η ΑΕΚ περιόρισε την επίθεση του Ιωνικού HNC REVOLUTION στους 59 πόντους και σκοράροντας 65, πέτυχε στην Νίκαια την πρώτη εκτός έδρας νίκη της και συνολικά τρίτη στην Stoiximan Basket League της φετινής σεζόν.

Η Ένωση κατάφερε με την άμυνα της να ελέγξει την αναμέτρηση και να αντέξει στην προσπάθεια των γηπεδούχων να αντεπιτεθούν.

Καθοριστική για τη νίκη της ΑΕΚ ήταν η δεύτερη περίοδος. Ο Ιωνικός HNC REVOLUTION με δύο τρίποντα των Μουχαϊμίν Μουσταφά, Γιάννη Αθηναίου και επιμέρους σκορ 8-2 στα τελευταία 1’ και 20’’ του πρώτου δεκάλεπτου, τελείωσε την περίοδο στο +8 (23-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο, η ΑΕΚ παρά την απώλεια λόγω τραυματισμού του Στέφαν Γέλοβατς στο 7’, κυριάρχησε με εξαιρετική άμυνα και ρυθμό στην επίθεση. Με τον Νίκο Παππά να οργανώνει πολύ καλά και 12 πόντους με 2 τρίποντα του Έρικ Γκρίφιν η Ένωση έκανε επιμέρους σκορ 23-5 και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα 10 πόντων (38-28).

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 28-38, 43-52, 59-65.

 

Με Κάρτερ «διπλό» στο Αλεξάνδρειο το Λαύριο Megabolt

Με πρωταγωνιστή τον Τάισον Κάρτερ και ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο (επιμέρους σκορ 35-28) το Λαύριο Megabolt για δεύτερη σερί σεζόν έφυγε με τους δύο βαθμούς από το Αλεξάνδρειο (73-69 τον Άρη) και έφτασε τις τέσσερις νίκες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League.

Ο Κάρτερ έδωσε την ώθηση με 9 πόντους στην τρίτη περίοδο για να ανατρέψουν οι «Μεταλλωρρύχοι» με επιμέρους σκορ 19-11, το εις βάρος τους 41-38 του πρώτου ημιχρόνου και να προηγηθούν στο τέλος του δεκάλεπτου με 57-52.

Ο 23χρονος Αμερικανός γκαρντ ήταν καθοριστικός και στο τελευταίο λεπτό. Με 50’’ να απομένουν για την λήξη του ματς έκανε με ντράιβ το 71-68 για το Λαύριο Megabolt και στην άμυνα έκλεψε την μπάλα από τον Ολιβιέ Χάνλαν και με κάρφωμα «σφράγισε» τη νίκη των φιλοξενούμενων (73-68), 18’’ πριν το τέλος της συνάντησης.

Οι δύο αντίπαλοι ήταν άστοχοι από μακριά, όμως, τα 7/27 τρίποντα του Λαυρίου Megabolt ήταν καλύτερη επίδοση από το 4/22 των γηπεδούχων.

 

Νικητής ο Προμηθέας στο ντέρμπι της Πάτρας

Ο Προμηθέας ήταν ο νικητής στο πρώτο φετινό πατρινό ντέρμπι καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 71-59 του Απόλλωνα Oscar για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή νίκη για τον Προμηθέα που βελτίωσε το ρεκόρ του σε 4-1 ενώ οι «μελανόλευκοι» που ηττήθηκαν για πρώτη φορά φέτος στο γήπεδό τους, υποχώρησαν στο 2-3.

Ο Τζεράι Γκραντ με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Κέντρικ Ρέι με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές που ήταν ακόμη 10 πόντους από τον Αμπντούλ Γκάντι και 9 από τους Νίκο Ρογκαβόπουλο και Αϊζάια Μάιλς. Για γτους γηπεδούχους ο Γιώργος Τσαλμπούρης προσέθεσε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση με 21 πόντους και 4/7 τρίποντα ενώ είχε συμπαραστάτη στην επίθεση τον Ορλάντο Κόουλμαν που τελείωσε με 14 πόντους. Επτά πόντους και 13 ριμπάουντ είχε ο Ντεζόν Ντέιβις ενώ άποντος έμεινε ο Νίκος Δίπλαρος που τελείωσε με 0/8 σουτ.

Με πληροφορίες από την ΕΣΑΚΕ

Φωτό: ΑΕΚFC

 


Σχολιάστε εδώ