Τη μάχη της καθημερινότητας δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Τη μάχη της καθημερινότητας δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Έμφαση στα ζητήματα της καθημερινότητας θα δώσουν το επόμενο διάστη­μα από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι τα προβλήματα θα διογκωθούν (οξυνθούν) για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της χώρας.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε να εξελι­χθούν σε αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης και ενδεχομένως να βάλουν φωτιά στο φιτίλι της κοινωνικής αγανάκτησης. Η δημόσια ασφάλεια, η δικαιοσύνη, καθώς επίσης η ακρίβεια και η πανδημία θα είναι στις πρώτες θέσεις της αντιπολιτευτικής ατζέντας του Αλ. Τσίπρα αλλά και των στελεχών του κόμματος.

Πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι με κάθε αφορμή να υπογραμμίζουν την αύξηση της εγκληματικότητας και να στηλιτεύουν την αποτυχία της κυβέρνησης να παράσχει την αναγκαία ασφάλεια και προστασία στους πολίτες. Τις προηγούμενες ημέρες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε παρέμβαση σε δύο υποθέσεις δικαστικού χαρακτήρα: Η πρώτη ήταν για την απόφαση του Εφετείου να αποφυλακιστεί ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γ. Πατέλης.

Τα πυρά είχαν βασικό αποδέκτη τη δικαιοσύνη, αλλά… ξώφαλτσα πήραν και την κυβέρνηση. Η δεύτερη παρέμβαση είχε να κάνει με τη δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ζητώντας την απονομή δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων. Κόντρα στις κατηγορίες της κυβέρνησης για ανάμειξη στο έργο της δικαιοσύνης, στην Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να παρεμβαίνουν σε υποθέσεις που έχουν κοινωνικές προεκτάσεις.

Στο μέτωπο της ακρίβειας η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ θα εξελιχθεί σε δύο επίπεδα: Αφενός θα καταγγέλλουν τους χειρισμούς και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης να βάλει φρένο στις ανατιμήσεις και να ανακουφίσει τους πολίτες. Αφετέρου σκοπεύουν να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Άμεσα θα ξεκινήσει ενημερωτική εκστρατεία για τις διεκδικήσεις/δεσμεύσεις του κόμματος για την αναχαίτιση της ακρίβειας. Παράλληλα θα αναλάβουν πρωτοβουλία για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Για τον σκοπό αυτό ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να καταθέσει αίτημα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να τοποθετηθούν ξεκάθαρα όλα τα κόμματα και η κυβέρνηση να τεθεί προ των ευθυνών της. Στην Κουμουνδούρου είναι βέβαιοι ότι η απάντηση του κ. Μητσοτάκη θα είναι αρνητική και αυτό θα καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ