Με το… κλεφτοφάναρο ψάχνουν εργαζομένους σε όλο τον κόσμο!

Με το… κλεφτοφάναρο ψάχνουν εργαζομένους σε όλο τον κόσμο!

-Οι εργαζόμενοι ψάχνουν για καλύτερη ζωή

«Επτά στους δέκα εργοδότες ψάχνουν για προσωπικό, αλλά δεν βρίσκουν κατάλληλο», αποκαλύπταμε στο «ΠΑΡΟΝ» της Κυριακής 17 Οκτωβρίου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο.

«Αναζητούνται επειγόντως εργαζόμενοι – Ψάχνουν και δεν βρίσκουν προσωπικό οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο μετά την πανδημία», έγραφαν οι κυριακάτικες εφημερίδες. Το πρόβλημα είναι κυρίαρχο στους τομείς της μεταποίησης, των ξενοδοχείων, της εστίασης, στις υπηρεσίες Υγείας και στις μεταφορές, από την Αμερική μέχρι την Ευρώ­πη. Και φυσικά και στην Ελλάδα.

Μια από τις μεγαλύτερες σχετικές έρευνες που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι έδειξε ότι σχεδόν το 90% των αμερικανικών επιχειρήσεων με προσωπικό 1.200 υπαλλήλων αδυνατεί να καλύψει τις κενές θέσεις!

Κλάδοι που παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού μετά την πανδημία, όπως των ξενοδοχείων και της ψυχαγωγίας, προχώρησαν σε αυξήσεις μισθών, αλλά και πάλι οι αποδοχές του προσωπικού είναι χαμηλές.

Η εφημερίδα «Financial Times» γράφει για το κίνημα της «Μαζικής Παραίτησης», με αφορμή ιστορίες ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις θέσεις εργασίας τους μέσα στην πανδημία.

Πρόκειται για συνηθισμένες ιστορίες, γράφει η εφημερίδα. Εγκαταλείπουν τη δουλειά τους άνθρωποι απαυδισμένοι από την υπερβολική εργασία ή τις κακές συνθήκες και αναζητούν μια καλύτερη ζωή μέσα από μια νέα σταδιοδρομία.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ