Κτηματολόγιο: 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις

Κτηματολόγιο: 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις

Ερώτηση προς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσαν 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και οργάνωσης στο Υποθηκοφυλακείο και στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής της ΝΔ, καθώς σήμερα, δέκα μήνες από τη μεταφορά του Κτηματολογίου στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τρεις μήνες μετά τον νόμο για τον εκσυγχρονισμό του Ελληνικού Κτηματολογίου, τα προβλήματα τόσο στην πορεία της κτηματογράφησης όσο και στη λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων και υποθηκοφυλακείων παραμένουν άλυτα και γιγαντώνονται.

Οι 26 βουλευτές τονίζουν ότι ενώ η κτηματογράφηση εκκρεμεί στο μεγαλύτερο ποσοστό της χώρας, τόσο εδαφικά όσο και αναφορικά με τον αριθμό των δικαιωμάτων που έχουν δηλωθεί, το υπουργείο επιλέγει να κλείσει άρον άρον το πρόγραμμα κτηματογράφησης και να το αφήσει στην ουσία ημιτελές λίγο πριν από την ολοκλήρωσή του.

«Με λίγα λόγια, βαφτίζοντας –επικοινωνιακά– την εγκατάλειψη του προγράμματος – ολοκλήρωση του έργου», αναφέρουν χαρακτηριστικά. «Το Κτηματολογικό Γραφείο και το Υποθηκοφυλακείο της Θεσσαλονίκης αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα των δυσλειτουργιών και της ανικανότητας οργάνωσης, με χιλιάδες πράξεις που εκκρεμούν για νομικό έλεγχο και με ελάχιστο χρόνο για καθημερινά ραντεβού, γεγονός που το εντοπίζουν πολίτες, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι», επισημαίνεται στο κείμενο των 26 βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ