Η Φώφη και η Ντόρα όρθιες  απέναντι στον καρκίνο

Η Φώφη και η Ντόρα όρθιες απέναντι στον καρκίνο

– Η ασθένεια παλεύεται και νικιέται

 

Στην πρώτη θέση της επικαιρότητας βρέθηκαν –όχι για πολιτικούς λόγους– τις προηγούμενες ημέρες δύο κυρίες της πολιτικής, η Φώφη Γεννηματά και η Ντόρα Μπακογιάννη, όταν ανακοίνωσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την υγεία τους.

Όσον αφορά την κ. Γεννηματά, το πρόβλημα προϋπήρχε και το είχε α­ντιμετωπίσει και πάλι με θάρρος και επιτυχία, όμως τώρα φαίνεται ότι η κατάστασή της επιδεινώθηκε, κάτι που την ανάγκασε να απέχει από τα πολιτικά δρώμενα και να μη διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να παλέψει για τη ζωή της. Για την κ. Μπακογιάννη η είδηση ήταν «κεραυνός εν αιθρία», την αντιμετώπισε όμως με την κρητική παλικαριά που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι διαθέτει.

Η Φώφη το έκανε γνωστό με μια λιτή ανακοίνωση: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μη συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Η Ντόρα το ανακοίνωσε λέγοντας τα εξής: «Πε­ντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα. Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ. Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου. Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ’ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.

Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου. Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου».

Μετά τις ανακοινώσεις κύμα συμπαράστασης ξεσηκώθηκε και για τις δύο κυρίες από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Οι ευχές όλων, του απλού κόσμου είναι μαζί τους.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ