Σιωπή από το… λαλίστατο ελληνικό ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Ράμα περί «Μεγάλης Αλβανίας»!

Σιωπή από το… λαλίστατο ελληνικό ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Ράμα περί «Μεγάλης Αλβανίας»!

Ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα έκανε μια δήλωση, σύμφωνα με την οποία το όνειρό του και ο σκοπός του είναι η ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο. Μια δήλωση που παραπέμπει στην αναβίωση και στη νομιμοποίηση του οράματος της «Μεγάλης Αλβανίας».

Είδαμε αντίδραση μόνο από τη Ρωσία. Θα περιμέναμε και από το συνήθως λαλίστατο και συχνά φλύαρο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει μια ανακοίνωση ή να υπάρξει μια δήλωση που να καταδικάζει τέτοιες δηλώσεις. Οφείλουμε δε να θυμίσουμε ότι η «Μεγάλη Αλβανία» δεν αφορά μόνο το Κόσοβο, τη Νότια Σερβία και τη Δυτική Βόρεια Μακεδονία αλλά και σχεδόν όλη την Ήπειρο, μέχρι τη Θεσπρωτία…

Παραμένει στο ακουστικό η Αθήνα!
Αλλά τον κ. Ράμα, για έναν ανεξήγητο λόγο, τον έχουμε πάρει με το μαλακό. Πρέπει να έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ο αλβανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον Νίκο Δένδια την έναρξη συνομιλιών για την παραπομπή στη Χάγη της διαφοράς για την οριοθέτηση ΑΟΖ. Ακόμη περιμένει στο ακουστικό της η Αθήνα και θα περιμένει για πολύ καιρό ακόμη, όσο δεν ασκεί πίεση στον κ. Ράμα. Και οι τρόποι είναι πολλοί. Εξάλλου… δεν κινδυνεύει να χάσει και κανέναν ένθερμο φίλο της Ελλάδας.

Ο κ. Ράμα είναι φίλος και προφανώς πολλαπλώς εξαρτώμενος από τον Ταγίπ Ερντογάν και τους τούρκους επιχειρηματίες του περιβάλλοντος του τούρκου Προέδρου, που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ