Θα κυνηγήσει το θαύμα η Εθνική! Tι χρειάζεται για να ελπίζει σε πρόκριση στο Μουντιάλ

Θα κυνηγήσει το θαύμα η Εθνική! Tι χρειάζεται για να ελπίζει σε πρόκριση στο Μουντιάλ

Mετά την άδοξη ήττα στη Στοκχόλμη με σκορ 2-0 από τη Σουηδία, παρά την αναντίρρητα καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, δεδομένο είναι πως η υπόθεση πρόκριση δυσκολεύει πολύ για την Εθνική.

Και αυτό γιατί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ύστερα από έξι αγωνιστικές, έχει συγκεντρώσει 9 βαθμούς, με την Ισπανία να βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου με 13 και τη Σουηδία στην κορυφή με 15 βαθμούς. Πλέον, στα παιχνίδια που απομένουν η αγαπημένη όλων των Ελλήνων καλείται να παίξει τα ρέστα της για τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στους αγώνες μπαράζ. Με τις ελπίδες λίγες πια, αλλά υπαρκτές.

Με απλά μαθηματικά, για να γίνει το… θαύμα απαιτούνται ισάριθμες νίκες κόντρα σε Ισπανία και Κόσοβο, με τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις να διεξάγονται στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 11 και 14 Νοεμβρίου. Ωστόσο, ακόμη κι αν πετύχουμε το 2 στα 2, δεν κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, καθώς χρειαζόμαστε την τελευταία αγωνιστική η Ισπανία να μη νικήσει εντός έδρας τη Σουηδία.

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που έχει ανοίξει συζήτηση για το κατά πόσο ο Τζον Φαν Σιπ πρέπει να παραμείνει στη θέση του ή για το αν οι ποδοσφαιριστές που αποτελούν την ομάδα μας είναι επαρκείς. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο βέβαιο είναι ότι μετά το φινάλε των υποχρεώσεων της Εθνικής οι επιτελείς της ΕΠΟ θα καθίσουν στο τραπέζι για να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι. Και για τον ολλανδό προπονητή προφανώς αλλά και για το αν η αγαπημένη όλων των Ελλήνων χρήζει ευρύτερων αλλαγών προκειμένου να πορευθεί ισχυρότερη στο μέλλον.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ