Κι άλλο παραμύθι… – Η Ελλάδα δεν έχει κυριαρχία αλλά δικαίωμα χρήσης στα νησιά του Αιγαίου!

Κι άλλο παραμύθι… – Η Ελλάδα δεν έχει κυριαρχία αλλά δικαίωμα χρήσης στα νησιά του Αιγαίου!

Η διαμαρτυρία του τούρκου υ­πουργού Άμυνας για τις Οινούσσες και την Παναγιά, που ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς ε­μπρηστικών δημοσιευμάτων, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Τα τουρκικά δημοσιεύματα κατηγορούσαν τον έλληνα υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά επειδή επισκέφθηκε τα φυλάκια στα δύο ελληνικά νησιά, θεωρώντας… πρόκληση την επίσκεψη αυτή. Και αυτήν τη θέση έσπευσε να υιοθετήσει και ο κ. Ακάρ.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ, γνωστός για τις ανθελληνικές θέσεις του, τις οποίες προβάλλει διαρκώς, δήλωσε ότι η Ελλάδα «δεν έχει κυριαρχία» παρά μόνο «δικαίωμα χρήσης» των νησιών Θάσου, Σαμοθράκης, Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Ψαρών και Αγίου Ευστρατίου, καθώς οι άλλες θαλάσσιες ζώνες, ακόμη και τα χωρικά ύδατα και ο εναέριος χώρος ανήκουν στην… Τουρκία. Ο ίδιος τούρκος απόστρατος, με επιρροή όμως σε εθνικιστικούς κύκλους της Τουρκίας, υποστήριξε ότι οι Οινούσσες τελούν υπό «ελληνική κατοχή» από το 2004, ενώ ως «κατεχόμενο» από την Ελλάδα χαρακτήρισε και το Αγαθονήσι.

Και μόνο η έγερση τέτοιου ζητήματος από την τουρκική κυβέρνηση δημιουργεί μείζον θέμα, καθώς ουσιαστικά αποδέχεται τη θεωρία περί «κατάληψης των νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα». Πρέπει δε να θυμίσουμε ότι είναι θεωρία η οποία δεν πλασαρίστηκε από τους ισλαμιστές του κ. Ερντογάν, αλλά από τους κεμαλιστές, όταν ήταν στην κυβέρνηση και κατόπιν, όταν βρέθηκαν στην αντιπολίτευση…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ