Τέλος εποχής για την ALITALIA: Η ιστορία της Ιταλικής εταιρείας

Τέλος εποχής για την ALITALIA: Η ιστορία της Ιταλικής εταιρείας

Η Ιταλία είπε «αντίο» στον εθνικό της αερομεταφορέα, την Alitalia, η οποία ταυτίστηκε με την κομψότητα των αεροσυνοδών, τα ζεστά μακαρόνια, τις σταρ που ερχόντουσαν στην Τσινετσιτά για να γυρίσουν εκατοντάδες έργα, αλλά και όλα τα ταξίδια του Πάπα.

Η αυλαία για την ιστορική αεροπορική εταιρεία με την πτήση από την Ρώμη στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας.

Η Alitalia ζημιογόνα από το 2008, μπήκεςσε ειδικό καθεστώς διαχείρισης για πολλά χρόνια, σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο Ειδήσεων ANSA παρόλα αυτά δεν κατάφερε να εξηγιανθεί και οδηγήθηκε στην κατάρρευση. Έτσι η εταιρεία χρειάστηκε κρατική κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 1,35 δισ. ευρώ προκειμένου να δημιουργηθεί η ΙΤΑ ενω παράλληλα η Κομισιόν για την έγκριση απαίτησε τον διαχωρισμό της νέας εταιρείας από την Alitalia.

7.000 εργαζόμενοι χωρίς δουλειά

Από σήμερα λοιπόν,η νέα εταιρία, Ita θα αντικαταστήσει την Alitalia. Η νέα εταιρεία θα ελέγχεται, πάντα, από το ιταλικό δημόσιο με εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές όπως οι μισθοί που θα περικοπούν μέχρι και σχεδόν κατά 50%.

Παράλληλα μεγάλο μέρος του προσωπικού της Alitalia, δεν πρόκειται να επαναπροσληφθεί. Σύμφωνα με την ειδησιογραφία συνολικά, 7.000 εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Η Ιta, προς το παρόν, περιορίζεται σε 52 αεροσκάφη και 2.800 εργαζόμενους.

Σχολιάστε εδώ