ΠΑΟΚ: Σχεδιάζει το νέο του σπίτι – To πλάνο για το γήπεδο

ΠΑΟΚ: Σχεδιάζει το νέο του σπίτι – To πλάνο για το γήπεδο

– H καθοριστική συμβολή του Ιβάν Σαββίδη και όλες οι λεπτομέρειες

Tο δικό του, νέο, όσο και πολυτελές σπίτι σχεδιάζει εδώ και πολύ καιρό ο ΠΑΟΚ. Θα είναι ένα γήπεδο με μίνιμουμ χωρητικότητα 32.000-35.000 θέσεων, που με πτυσσόμενες εξέδρες θα μπορεί να φιλοξενεί ακόμη και 40.000 φιλάθλους.

Ο περιβάλλοντας χώρος θα έχει εστιατόρια, τόπους αναψυχής, πάρκινγκ, μουσείο και τα οφέλη του δεν θα αφορούν μόνο την ομάδα, αλλά το σύνολο της περιοχής, που θα αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα. Με τη δε λειτουργία του μετρό και την προοπτική επέκτασης της γραμμής από το Παπάφη μέχρι την Τούμπα οι φίλαθλοι του κυπελλούχου Ελλάδας θα είναι σε θέση να εξυπηρετούνται αμεσότερα.

Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα απαιτήσει κεφάλαια της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται κυρίως από την οικογένεια Σαββίδη, ένα ποσοστό μέσω δανεισμού, ενώ τη δική της συμβολή στην υλοποίηση του φιλόδοξου έργου θα έχει η κρατική χρηματοδότηση, μέσω κονδυλίων της Περιφέρειας. Πιθανόν θα αξιοποιηθεί και η δυνατότητα που προσφέρει η ρύθμιση που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο για το παρεμπόριο – βάσει αυτής δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης μέσω του αναπτυξιακού νόμου σε γήπεδα ποδοσφαίρου ή άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αν όλα κυλήσουν με βάση το χρονοδιάγραμμα και δεν προκύψουν απρόοπτα, το νέο γήπεδο θα είναι έτοιμο μέχρι το 2026, χρονιά που συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Και όπως ο Ολυμπιακός, του χρόνου η ΑΕΚ και ελπίζουμε άμεσα και ο Παναθηναϊκός, έτσι και ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει γρήγορα ένα κατάδικό του, ολοκαίνουργιο σπίτι.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ