Μικρά οικονομικά: Ταμείο Ανάκαμψης… Έρχονται δισεκατομμύρια ευρώ!

Μικρά οικονομικά: Ταμείο Ανάκαμψης… Έρχονται δισεκατομμύρια ευρώ!

Η χώρα μας θα πάρει τα επόμενα επτά χρόνια περίπου 80 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021 – 2027 (ΕΣΠΑ και Κοινή Αγροτική Πολιτική) και τους εναπομείναντες πόρους από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014 – 2020. Ακόμη, το Ταμείο Ανάκαμψης θα επιχορηγήσει δαπάνες 3,2 δισ. ευρώ τον επόμενο χρόνο.

Προ των θυρών είναι ο διαγωνισμός για την προμήθεια λεωφορείων, που θα ενισχύσουν τις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός θα σπάσει σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά την αγορά μέχρι 770 οχημάτων και είναι ύψους 383.494.800 ευρώ με ΦΠΑ. Τα 2/3 των λεωφορείων θα πάνε στην Αθήνα και τα υπόλοιπα στη Θεσσαλονίκη.


Ενισχύσεις…

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, στη θέση της αντιπροέδρου του ΕΛΓΟ τοποθετείται η Γεωργία Μπόκα και ως μέλος του ΔΣ ο Αλέξανδρος Κουρής.


Μια γεύση απέξω, η τιμή πώλησης ενός διαμερίσματος στο Βερολίνο των 3.600.000 κατοίκων: Η μέση τιμή πώλησης, από 1.700 ευρώ το τετραγωνικό που ήταν προ δεκαετίας, έχει πάει στα 5.000 ευρώ το τετραγωνικό φέτος. Που σημαίνει σχεδόν τριπλασιασμός των τιμών πώλησης αλλά και των ενοικίων.

Εν όψει συνένωσης η Παγκρήτια Τράπεζα και η Συνεταιριστική Χανίων. Θα πρέπει, όμως, να προηγηθεί η κάλυψη των κεφαλαιακών τους κενών.


Τα νοικοκυριά έχουν λεφτά…

Από τα 131,48 δισ. ευρώ των καταθέσεων των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων στο τέλος Αυγούστου, τα 25,3 είναι καταθέσεις όψεως, τα 77,4 καταθέσεις Ταμιευτηρίου και μόνο τα 30,7 προθεσμιακές καταθέσεις.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ