Χρήστος Σταϊκούρας: Ο Όλαφ Σολτς ήταν πραγματιστής, ευρωπαϊστής, ολιγόλογος αλλά και συναινετικός

Χρήστος Σταϊκούρας: Ο Όλαφ Σολτς ήταν πραγματιστής, ευρωπαϊστής, ολιγόλογος αλλά και συναινετικός

«Την τελευταία διετία, ως υ­πουργός Οικονομικών, συνεργάστηκα αξιόπιστα και παραγωγικά με τον Ολαφ Σολτς. Πρόκειται για μετριοπαθή πολιτικό, που υπηρέτησε με επιτυχία ως υπουργός Οικονομικών τη χώρα του, συνεργαζόμενος – όπως φαινόταν – αποτελεσματικά με την απερχόμενη καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Πράγματι, είχα ρεαλιστικά εκτιμήσει ότι η υποψηφιότητά του είχε ισχυρές βάσεις. Αυτό άλλωστε εκτιμούσαν και οι δημοσκοπήσεις που έβλεπαν – προϊόντος του χρόνου – το φως της δημοσιότητας.

Ως υπουργός Οικονομικών, στις συνεδριάσεις του Eurogroup, ήταν πραγματιστής, ευρωπαϊστής, νηφάλιος, ολιγόλογος, αλλά και συναινετικός. Ασφαλώς, στις συνεδριάσεις μας πρόβαλλε και υποστήριζε τις θέσεις της χώρας του, διατηρώντας όμως μια εποικοδομητική στάση.

Δεν ανήκω στους πολιτικούς που επιθυμούν να διακινούν τον βαθμό της φιλικής σχέσης τους, πραγματικής ή όχι, με σημα­ντικές προσωπικότητες. Θα πω μόνο ότι με τον Όλαφ Σολτς ανέπτυξα μια αξιόπιστη και δημιουργική συνεργασία, αν και ανήκουμε σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πολιτικές οικογένειες. Ήταν, ως υπουργός Οικονομικών, εξαιρετικός συνάδελφος, που αναγνώριζε τις θυσίες του ελληνικού λαού και τη μεταρρυθμιστική πρόοδο της κυβέρνησης».

Υπογραφή: Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ