10 χρόνια σπαθιά και κανόνια… και πολύ πολύ τυρί στα μακαρόνια!

10 χρόνια σπαθιά και κανόνια… και πολύ πολύ τυρί στα μακαρόνια!

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από την κυκλοφορία του πολυβραβευμένου βιβλίου του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και της εικονογράφου Ίριδας Σαμαρτζή Οι καλοί και οι κακοί πειρατές, ενός βιβλίου που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους και παραμένει σταθερά στην κορυφή των επιλογών των αναγνωστών.

Οι κακοί πειρατές λένε: Επίθεσηηη, με μπαρούτι γεμίστε τα κανόνια!
Κι οι καλοί πειρατές ρωτούν: θέλετε τυρί στα μακαρόνια; 

Συνδυάζοντας φαντασία και ευρηματικότητα, οι δύο δημιουργοί παρουσίασαν ένα πρωτοποριακό εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά, αναδεικνύοντας από το 2011 το πολύ σοβαρό πρόβλημα του εκφοβισμού (bullying). Κερδίζοντας πολλές σημαντικές διακρίσεις –το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου και το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου– τους καλούς και κακούς πειρατές, ακολούθησαν δύο ακόμα επιτυχημένα βιβλία: Οι καλοί και οι κακοί ιππότες και Οι καλές και οι κακές μάγισσες.

 


Όπως σημειώνει και ο Απόστολος Πάππος στο www.elniplex.gr «Τα βιβλία αυτά δεν προσεγγίζουν το ζήτημα του μπούλινγκ “χονδροειδώς” αναζητώντας εναγωνίως λύσεις και προτάσεις προς το ανησυχούν (αναγνωστικό) κοινό αλλά κοιτούν λίγο παραπέρα, στην ανθρώπινη φύση, και όχι στις κοινωνίες των τελευταίων 20 ετών που ξύπνησαν έκπληκτες τάχα».

Έχοντας κατακτήσει το ελληνικό αναγνωστικό κοινό, η τριλογία του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Ίριδας Σαμαρτζή ξεκίνησε το διεθνές ταξίδι της από την Κίνα, όπου κυκλοφορούν ήδη και τα τρία βιβλία! Και έπεται και συνέχεια…

   


Και τι καλύτερο για να γιορτάσουμε τα γενέθλια ενός τόσο επιτυχημένου βιβλίου από ένα μεγάλο παιδικό πάρτι; Έτσι, το πρωί της Κυριακής, στις 3 Οκτωβρίου, οι καλοί και οι κακοί πειρατές συγκεντρώθηκαν στο Κτήμα Αρίστη για να το γιορτάσουν!

Οι συμμετοχές ήταν πολλές και η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε από νωρίς το πρωί καθώς όλοι ανυπομονούσαν να ανταμώσουν με τους αγαπημένους Αντώνη Παπαθεοδούλου και Ίριδα Σαμαρτζή. Τον ίδιο ενθουσιασμό όμως είχαν και ο Αντώνης και η Ίρις που τους υποδέχθηκαν με χαρά αλλά και συγκίνηση. Σαν παλιοί καλοί φίλοι!

Άφησαν στην άκρη σπαθιά και πανοπλίες, μαγικά σκουπόξυλα και λόγια τρομερά και άκουσαν με προσοχή όμορφες ιστορίες να ξετυλίγονται από κόμπους πειρατικών σκοινιών. Ζωγράφισαν και δημιούργησαν υπέροχους πειρατές για το μεγαλύτερο χάρτινο πειρατοκαράβι… διασκεδάζοντας με την ψυχή τους. Και φυσικά δεν έλειψε η χάρτινη τούρτα-έκπληξη που έφτιαξαν με τα χεράκια τους ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Ίρις Σαμαρτζή!

Ήταν μια γιορτή με πολλά γέλια και ανεξάντλητο κέφι, ένα πάρτι που δεν ήθελε κανείς να τελειώσει! Στην παρέα μας είχαμε τα fresh ζαχαροπλαστεία, που προσέφεραν τα λαχταριστά μπισκοτάκια των Πειρατών και τα μακαρόνια Pasta Kids Melissa, που μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά μαζί με τις συλλεκτικές τσάντες των Καλών και Κακών Πειρατών και ένα σωρό ακόμα μοναδικά δώρα!


Σχολιάστε εδώ