Κτηματολόγιο: Παράταση στη Μεσσηνία

Κτηματολόγιο: Παράταση στη Μεσσηνία

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (πλην του Δήμου Τριφυλίας) έχουν τη δυνατότητα, μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας και να επικοινωνήσουν με το γραφείο κτηματογράφησης προκειμένου να καταθέσουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων ή να κλείσουν ραντεβού.

«Άσε με να κάνω λάθος»

Δύο μικρές διορθώσεις στα «Κτηματο… λογικά» της προηγούμενης Κυριακής. Αφενός μεν η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στις Κυκλάδες παρατείνεται μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, αφετέρου δε, τα Σπάτα (από 8 Οκτωβρίου) δεν αποκτούν δικό τους υποκατάστημα, αλλά εντάσσονται στην περιοχή αρμοδιότητας του Κτηματολογικού Γραφείου Αττικής, καθώς καταργήθηκε το αντίστοιχο υποθηκοφυλακείο.

Δασικοί Χάρτες: Νέα, τετράμηνη παράταση

Τον περασμένο Μάιο, εξαιτίας της αναστάτωσης που προκλήθηκε από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, δόθηκε εξάμηνη, οριζόντια παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων. Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, παρατάθηκε για άλλους τέσσερις μήνες η προθεσμία, καθώς αρκετές Διευθύνσεις Δασών αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ταυτόχρονη αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών και των Δασικών Χαρτών.

Απρόβλεπτα… μονοπάτια

Σε συνάντηση εργασίας μεταξύ του προέδρου του Ελληνικού Κτηματολογίου, καθηγητή Δημήτρη Σταθάκη, και του προέδρου της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (αρμόδιας για τα μονοπάτια) Ιωάννη Λαγού διαπιστώθηκε ότι δεν έχει προβλεφθεί η απεικόνιση των πεζοπορικών μονοπατιών στο Κτηματολόγιο, με κίνδυνο απώλειάς τους εάν εγκλωβιστούν μέσα σε ιδιωτικές εκτάσεις.

Περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες, λιγότερα κλικ

Από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, βρίσκεται στον «αέρα» η νέα ιστοσελίδα του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr), με ανανεωμένο ύφος, δομή και περιεχόμενο, απλοποιημένα μενού, άμεση και φιλικότερη πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες για πολίτες και επαγγελματίες, αναλυτική πληροφόρηση για αποφάσεις και διαγωνισμούς, με ανοιχτά δεδομένα και με δυνατότητα αναζήτησης μέσω χαρτών ή περιοχής.

Το Κτηματολόγιο… ενηλικιώθηκε

Είκοσι χρόνια μετά την –εν Αθήναις– εκρηκτική συνάντηση δύο πενη­ντάρηδων, στις αρχές Οκτωβρίου του 2001, με θέμα το Κτηματολόγιο, ο τότε κοινοτικός επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ (υποψήφιος Πρόεδρος της Γαλλίας) είναι στα 70 του, ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Λαλιώτης ιδιωτεύει, ενώ το Κτηματολόγιο πέρασε… δύσκολη εφηβεία, αλλά ενηλικιώθηκε.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ