Στο άψε – σβήσε θα γίνονται πλέον οι πλειστηριασμοί που κηρύσσονται άγονοι!

Στο άψε – σβήσε θα γίνονται πλέον οι πλειστηριασμοί που κηρύσσονται άγονοι!

-Θα γίνονται 40.000 με 50.000 πλειστηριασμοί τον χρόνο

Έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό οι άγονοι πλειστηριασμοί λόγω των υψηλών τιμών με βάση τις οποίες εκποιούνται τα ακίνητα. Το… καλό το παλικάρι, όμως, βρίσκει κι άλλα… μονοπάτια, τα οποία περιέχονται στον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Η βασική αλλαγή είναι ότι μετά από δύο άγονους πλειστηριασμούς αυτόματα θα μειώνεται η τιμή του ακινήτου!

Κατόπιν αυτού, πιστεύουν ότι θα… διευκολύνεται η πώληση ενός ακινήτου μπιρ παρά και δεν θα απαιτείται πλέον δικαστική απόφαση, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Με τη μείωση της τιμής, δυο τρία από τα γνωστά «κοράκια» θα βάζουν μέρος των χρημάτων και θα παίρνουν το ακίνητο τζάμπα. Και μάλιστα με τον νόμο!

Στο μεταξύ, οι πλειστηριασμοί ακινήτων έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά το πάγωμα λόγω της πανδημίας, και μέχρι τον Μάιο έχει προγραμματιστεί να γίνουν 5.424 πλειστηριασμοί ακινήτων.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι πλειστηριασμοί θα φτάσουν σε… επίπεδα κανονικότητας, ήτοι 40.000 με 50.000 τον χρόνο!

Εξάλλου, οι προγραμματισμένες τιτλοποιήσεις που θα υλοποιηθούν μέσω του «Ηρακλή» ανέρχονται σε 22,8 δισ. ευρώ σε σύνολο 63 δισ. ευρώ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ