O πολιτικός κόσμος στο πλευρό της Φ. Γεννηματά – Στο Κίνημα Αλλαγής επικρατεί ανησυχία

O πολιτικός κόσμος στο πλευρό της Φ. Γεννηματά – Στο Κίνημα Αλλαγής επικρατεί ανησυχία

Στον “Ευαγγελισμό” μετέβη το πρωί ο πρωθυπουργός όπου επισκέφθηκε τη Φώφη Γεννηματά η οποία νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου μετά την υποτροπή της νόσου, την οποία μάχεται εδώ και χρόνια. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Με ανακοίνωσή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής γνωστοποίησε πως, μετά και τη νέα περιπέτεια της υγείας της, δεν θα συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής για την ηγεσία του κόμματος, γεγονός που δρομολογεί εξελίξεις στις διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

“Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας, αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης”, ανέφερε η κα Γεννηματά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατία, οΠρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, οι πολιτικοί της σύντροφοι και οι συνδιεκδικητές στην κούρσα της διαδοχής, έστειλαν ευχές για “ταχεία ανάρρωση”.

Η κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κα Φώφη Γεννηματά, της ευχήθηκε να πάνε όλα καλά στην υγεία της.

Προσωπικό μήνυμα για ταχεία ανάρρωση έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης στη Φώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Η νοσηλεία της Φώφης Γεννηματά και η νέα μεγάλη μάχη της ίσως να φέρουν ανατροπή και στα σχέδια για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας ήταν προγραμματισμένος στις 5 Δεκεμβρίου ενώ στις 12 Δεκεμβρίου ο δεύτερος. Με την ανακοίνωση της κ. Γεννηματά να αποσύρει την υποψηφιοτητά της για λόγους υγείας οι συνυποψήφιοί της, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, αποφάσισαν να αναστείλουν τις προεκλογικές εκστρατείες τους.

Αναλυτικά:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις προεκλογικές δραστηριότητές του. Σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικάς: «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».

Λοβέρδος: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και αγαπημένος φίλος
Ο επίσης υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος». Συνεργάτες του κ. Λοβέρδου επεσήμαιναν πως «προέχει η υγεία της Φώφης Γεννηματά, αυτό είναι το κύριο μέλημά μας αυτή τη στιγμή».

Ο Χάρης Καστανίδης,, σε αναρτήσεις του στο twitter εξέφρασε την ευχή να βγει νικήτρια και ανακοίνωσε επίσης την αναβολή των ομιλιών του τις επόμενες δύο ημέρες.

«Η σκέψη μας είναι στη Φώφη. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περιπέτεια της υγείας της θα βγει νικήτρια. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας».


Σχολιάστε εδώ