Γιαννίκης και αεκ

Ο Μιλόγεβιτς είναι παρελθόν μετά από μια σύντομη παρουσία σε μία από τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος την ΑΕΚ. Ήταν τόσο μικρή η διάρκεια παραμονής στον πάγκο της Ένωσης που λίγοι θα τη θυμούνται στο μέλλον.

Τελικά η Ένωση άμεσα ανακοίνωσε τον 41χρονο Αργύρη Γιαννίκη, τον ελληνογερμανό που κέρδισε τόσο τον κόσμο που ασχολείται με το ποδόσφαιρό όσο και τον Τύπο από το περσινό του πέρασμα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η εικόνα του στην ομάδα των Ιωαννίνων ήταν το διαβατήριο του Γιαννίκη για την ΑΕΚ η οποία και του έδωσε την ευκαιρία.

Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος για “σκληρή δουλειά, τίτλους και καλό ποδόσφαιρο”. Ποιός είναι λοιπόν ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ;

Πίεση και κλεψίματα ψηλά

Η μόνη εικόνα που έχουμε είναι η δουλειά που έκανε πέρυσι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το πρες ψηλά ήταν το κύριο όπλο τους ΠΑΣ Γιάννινα με 172 high turnovers όταν η ΑΕΚ ήταν πρώτη στο περσινό πρωτάθλημα με 191 high turnovers ο Ολυμπιακός (188), ο ΠΑΟΚ (185) με τον ΠΑΣ του Γιαννίκη να είναι 4ος με 172 high turnovers….

Ο Γιαννίκης δεν χρησιμοποιούσε το passing game διοτι ήθελε, γρήγορη μεταφορά στην επίθεση, κλέψιμο της μπάλας και ένταση ψηλά μηδενική κατοχή και ελάχιστες πάσες. Δηλαδή ζητάει με την μια η μπάλα και τελική επιλογή.

Όλα τα παραπάνω όμως ανήκουν στον τρόπο και το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα. Στην ΑΕΚ μένει να δούμε πως θα αντιμετωπίσει το ρόστερ που βρήκε σε μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Στον αθλητισμό πέραν των τεχνικών αναλύσεων μετρά το τελικό αποτέλεσμα. Εκεί θα κριθεί η απόφαση της ΑΕΚ να προσλάβει τον Γιαννίκη στον πάγκο της.


Σχολιάστε εδώ