Αποσύρεται από τη διεκδίκηση της ηγεσίας η Φ. Γεννηματά για λόγους υγείας

Αποσύρεται από τη διεκδίκηση της ηγεσίας η Φ. Γεννηματά για λόγους υγείας

“Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου” ανακοίνωσε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

H Φώφη Γεννηματά αποσύρει την υποψηφιότητά της για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, λόγω επιδείνωσης της υγείας της, καθώς υποχρεώθηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί  φαίνεται να τής είπαν να διαλέξει ποιά μάχη να δώσει τονίζοντας με τον τρόπο αυτό την σοβαρότητα της κατάστασης, όπου τελικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Σε δήλωσή της, η κ. Γεννηματά αναφέρει :«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής». Τονίζει πώς «ως πρόεδρος, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις προεκλογικές δραστηριότητές του. Σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικάς: «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».

Λοβέρδος: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και αγαπημένος φίλος
Ο επίσης υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος». Συνεργάτες του κ. Λοβέρδου επεσήμαιναν πως «προέχει η υγεία της Φώφης Γεννηματά, αυτό είναι το κύριο μέλημά μας αυτή τη στιγμή».

Ο Χάρης Καστανίδης,, σε αναρτήσεις του στο twitter εξέφρασε την ευχή να βγει νικήτρια και ανακοίνωσε επίσης την αναβολή των ομιλιών του τις επόμενες δύο ημέρες.

«Η σκέψη μας είναι στη Φώφη. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περιπέτεια της υγείας της θα βγει νικήτρια. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας».

Η εκλογική διαδικασία προσώρας στον αέρα

Η προγραμματισμένη για 5 και 12 Δεκεμβρίου διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΚΙΝΑΛ είναι προσώρας στον αέρα.

Την ερχόμενη Παρασκευή 15/10 λήγει η προθεσμία ανακήρυξης υποψηφιοτήτων, τυπικά. Αυτό ενδεχομένως να πρέπει να τροποποιηθεί.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή θα πρέπει να πάρει γρήγορα τις όποιες αποφάσεις.


Σχολιάστε εδώ