ΝΔ: Φουντώνουν τα σενάρια για την ίδρυση νέου κόμματος

ΝΔ: Φουντώνουν τα σενάρια για την ίδρυση νέου κόμματος

-Ενώ χάνει το 4% – 5% των δεξιών ψηφοφόρων της

Η αποπομπή του Κ. Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έδωσε πρόσθετη ώθηση στα σενάρια περί ίδρυσης νέου κόμματος στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς.

Σενάρια που βρίσκονται σε μόνιμη έξαρση τον τελευταίο τουλάχιστον ενάμιση χρόνο, ως… συνέπεια της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε μείζονος σημασίας ζητήματα. Πολιτική που προκαλεί έντονη δυσφορία στις τάξεις των παραδοσιακών ψηφοφόρων της και διευρύνει τον… κύκλο των δυσαρεστημένων.


“Δελφίνος” ο Δένδιας προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα στη ΝΔ

Ούτε τα προσχήματα… από τον κ. Μητσοτάκη


Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις όλων των προηγούμενων μηνών, η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει μια εκροή ψηφοφόρων, της τάξης του 4% – 5%, που προέρχονται από το δεξιό τμήμα της. Και αν η τάση αυτή συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, τότε το αφήγημα του Κυρ. Μητσοτάκη για τις επόμενες εκλογές κινδυνεύει να… πάει περίπατο! Και μπορεί ο Κώστας Μπογδάνος να έσπευσε να δηλώσει… πίστη και αφοσίωση στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς που οραματίζονται ένα νέο κόμμα στα… δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, που θα στεγάσει πολιτικά τα στελέχη, αλλά κυρίως τους πολίτες που αισθάνονται απογοητευμένοι με την κυβέρνηση και τον Κυρ. Μητσοτάκη. Οι συζητήσεις και οι παρασκηνιακές διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς η εκτίμηση αρκετών εκ των μετεχόντων είναι ότι ένας πολιτικός φορέας με άξονα τις αρχές και τις αξίες της Δεξιάς έχει μεγάλες προοπτικές. Θα μπορούσε, όπως σημειώνουν, να κινηθεί πέριξ του 5% και να δώσει το «παρών» στην επόμενη Βουλή.

Η εκτίμηση όσων μετέχουν στις διεργασίες είναι ότι όσοι φεύγουν από τη Νέα Δημοκρατία δεν θα μετακινηθούν προς την Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου ή τον συνασπισμό Φ. Κρανιδιώτη – Θ. Τζήμερου. Αν δεν υπάρξει ένα νέο κόμμα το πιθανότερο είναι να απέχουν από τις επόμενες εκλογές.

Αναθέρμανση της… Ακροδεξιάς
Την ίδια στιγμή, οι δημοσκόποι περιγράφουν μια ανησυχητική τάση που εκδηλώνεται στα ενδότερα της ελληνικής κοινωνίας: Την… αναθέρμανση της Ακροδεξιάς! Οι πιο πρόσφατες έρευνες μέτρησαν τη Χρυσή Αυγή στο 1% και το κόμμα του Ηλ. Κασιδιάρη («Έλληνες») στο 1,8%, με τάση ενίσχυσης. Το φαινόμενο παρουσιάζει μεγαλύτερη έξαρση σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, που παραδοσιακά έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά συντηρητικών ψηφοφόρων. «Υπάρχει η υποδομή για ένα κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας με πιο ακραίο λόγο και συμπεριφορά», υπογράμμισε ο επικεφαλής της MRB Δ. Μαύρος, με βάση τα ευρήματα των ερευνών. Πρόσθεσε ακόμη ότι στην κοινωνία καταγράφονται κάποια φαινόμενα που «οδηγούν τον κόσμο να ταυτίζεται με ακροδεξιές και ναζιστικές καταστάσεις».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ