Με ηγέτη τον Κολοβέρο ο Ιωνικός νίκησε τον ΑΡΗ 93-83

Με ηγέτη τον Κολοβέρο ο Ιωνικός νίκησε τον ΑΡΗ 93-83

Με την σπουδαία εμφάνιση του Ιωσήφ Κολοβέρο αλλά και τον Νίκο Χουγκάζ να παίζει σε υψηλό επίπεδο ο Ιωνικός επιβλήθηκε εντός έδρας του Άρη στην παράταση (93-83) για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Παιχνίδι “θρίλερ” που κρίθηκε στην παράταση χάρη στο δίλεπτο ξέσπασμα των γηπεδούχων, οι οποίοι είδαν τους κίτρινους να επιστρέφουν από το -17 του 25ου λεπτού και να διεκδικούν τη νίκη.

Οι δύο ομάδες άργησαν να βρουν ρυθμό στην αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι βέβαια, εκμεταλλεύτηκαν την δράση των Ιωσήφ Κολοβέρου, Νίκου Χουγκάζ και Κωστή Γόντικα, ώστε να «χτίσουν» διψήφιο προβάδισμα (23-11 στο 8′) που δεν έβρισκε απάντηση από τους «κίτρινους». Το 40% στα δίποντα και το 23% στα τρίποντα που είχαν οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη σε συνδυασμό με την αδυναμία τους να παίξουν καλή προσωπική άμυνα, έδωσε στον Ιωνικό τη δυνατότητα να φτάσει μέχρι το +15 (48-33) στο ημίχρονο.

Η απάντηση από τον Άρη ήρθε στην επανάληψη. Με τον Ολιβιέ Χάνλαν να βρίσκει ρυθμό και τον Άντονι Κάουαν να ηγείται με προσωπικές φάσεις, οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο μείωσαν αλλά πήραν και το προβάδισμα επιστρέφοντας από το -17 στο 25’, για το +3 (70-73) στο 37’, μετά από εύστοχο τρίποντο του Άντονι Κάουαν.

Το παιχνίδι πάντως οδηγήθηκε στην παράταση αφού το τρίποντο του Γιουτζίν Τζέρμαν και η βολή του Έρικ Λόκετ έφεραν το ματς στα ίσια (77-77). Εκεί, οι εννέα αναπάντητοι πόντοι που σημείωσαν οι παίκτες του Κούρο Σεγκούρα αποδείχθηκαν αρκετοί, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για τον Ιωνικό HNC Revolution.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 48-33, 63-54, 77-77 (κ.α.), 93-83.

paron.gr με πληροφορίες και από την ΕΣΑΚΕ


Σχολιάστε εδώ