Όλοι μαζί μπορούμε… για το «Χάι Λάιφ»

Όλοι μαζί μπορούμε… για το «Χάι Λάιφ»

Mπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξαγοράσει ο Δήμος Πειραιά το ιστορικό κινηματοθέατρο «Χάι Λάιφ», ωστόσο το δικαίωμα στο όνειρο υπάρχει και καμιά προσπάθεια δεν είναι καταδικασμένη εν τη γενέσει της. Άλλωστε, τώρα που ξεκαθαρίζει το τοπίο οι ελπίδες μεγαλώνουν, γιατί αποκαλύπτεται ότι τελικά αγοραπωλησία δεν έχει γίνει και ο δρόμος της διαπραγμάτευσης είναι ορθάνοιχτος.

Η κατάσταση, όπως την περιέγραψαν η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Διαμάντω Μανωλάκου και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δημήτρης Αράπης, διαμορφώνεται ως εξής:

Αφορμή για την επανεκκίνηση του θέματος ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας, που διατάσσει την παύση κάθε εργασίας στον ιστορικό κινηματογράφο μέχρι την οριστική απόφαση, η οποία θα εκδοθεί μετά τη συζήτηση της προσφυγής των 100 και πλέον Πειραιωτών, που κατατέθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Η εταιρεία που θα το νοίκιαζε είχε προλάβει να ρίξει το πατάρι και να χαλάσει κάποιους τοίχους, αφού ήθελε να το κάνει κατάστημα ρούχων. Μετά την απόφαση του ΣΤΕ η εταιρεία εγκατέλειψε το κτίριο και το κτίριο έμεινε στον… αέρα.

Στη σύσκεψη που έγινε οι εκπρόσωποι των επενδυτών είπαν ότι το κτίριο διατίθεται και μάλιστα μπορεί να αποπληρωθεί το όποιο τίμημα συμφωνηθεί σε τρεις περιόδους, δηλαδή σε τρεις ετήσιες δόσεις.

Ειπώθηκε ακόμα πως αν δεν υπάρχουν χρήματα για όλο το κτίριο, μπορεί να πάρει ο Δήμος το ισόγειο, δηλαδή το μαγαζί και τον κινηματογράφο.

Εκείνο που έκανε εντύπωση ήταν η αποκάλυψη ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση (αγορά) του ακινήτου από το ΚΚΕ, που ήταν ο πρώην ιδιοκτήτης, στους επενδυτές, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει για την ενοικίασή του με την εταιρεία νεωτερισμών ZARAS.

Το θετικό μέχρι στιγμής είναι ότι η ζημιά που έχει προκληθεί από τις εργασίες που πρόλαβαν να γίνουν είναι αναστρέψιμη. Και, βέβαια, μετά την απόφαση του ΣτΕ, που τις σταμάτησε, δεν υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση. Για την αποκατάστασή τους θα απαιτηθούν γύρω στα 350.000 ευρώ επιπλέον από το τίμημα της εξαγοράς. Όπως είπε και η αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Αντωνάκου, η Περιφέρεια είναι βέβαιο ότι θα αναζητήσει κάποιο παράθυρο σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να διασφαλίσει πόρους για την εξαγορά του ακινήτου.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ