Η Εθνική, ο Ιτούδης και η διαιτησία

Η Εθνική, ο Ιτούδης και η διαιτησία

-Να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ φιλοδοξεί ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος

Mε την πρόθεση να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα ξεκινά τη θητεία του ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος. Τον περιμένει προφανώς δρόμος μακρύς και ίσως δύσβατος, ωστόσο ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να παλέψει και να πετύχει, διαδεχόμενος στο μεταξύ ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία, τον απερχόμενο Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Στις πρόσφατες εξαγγελίες του, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε, με συγκεκριμένες μάλιστα ημερομηνίες, ελαφρύνσεις στον προϋπολογισμό των ομάδων, ενώ έκανε λόγο για τη βελτίωση του τελματωμένου αναπτυξιακού προγράμματος, που ήταν από τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις του.

Πάντως η βασική επιλογή του για την επόμενη τριετία και τις μεγάλες διοργανώσεις σε σχέση με την Εθνική (Ευρωμπάσκετ 2022, Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, Ολυμπιακοί Αγώνες 2024) αφορούσε τον Δημήτρη Ιτούδη, με τον οποίο συμφώνησε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και απομένει πια η συγκατάθεση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία ο έλληνας τεχνικός διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Στον τομέα της διαιτησίας η κεντρική της επιτροπή άλλαξε σύσσωμη και τοποθετήθηκε ως ειδικός σύμβουλος, αλλά με ευρείες αρμοδιότητες, ο Χρήστος Χριστοδούλου, που επί τούτου παραιτήθηκε από την Ευρωλίγκα. Ο πατρινός πρώην ρέφερι προορίζεται και για αρχιδιαιτητής, όταν θα αλλάξει το καταστατικό της ομοσπονδίας, ενώ στην τριμελή της επιτροπή επικεφαλής αναλαμβάνει ο Νίκος Πιτσίλκας, πλαισιωμένος από τους Δημήτρη Μπήτη και Κώστα Μουζάκη.

Κατά τα λοιπά, φέτος το κύπελλο θα έχει τη μορφή Final Four, ενώ του χρόνου θα μετασχηματιστεί σε Final Eight, με τη συμμετοχή των επτά πρώτων ομάδων της κατάταξης της Basket League συν τον κυπελλούχο ερασιτεχνών.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ