Δήγμα γραφής: Ψάχνουν οι εφοπλιστές για ναυτικούς!

Δήγμα γραφής: Ψάχνουν οι εφοπλιστές για ναυτικούς!

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


Ψάχνουν οι εφοπλιστές για ναυτικούς! Μέχρι το 2026 θα χρειασθούν 90.000! Το ανθρώπινο δυναμικό του παγκόσμιου στόλου ανέρχεται σε 774.000 αξιωματικούς και 873.500 κατώτερο πλήρωμα, ήτοι 1.647.500 συνολικά. Το έλλειμμα σε αξιωματικούς είναι 89.510.

Θα παρελάσουμε τελικά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τιμή στο «ΟΧΙ» του ’40. Εκτός κι αν αντιδράσει ο κορονοϊός!

Το Πεκίνο ανησυχεί για το αμυντικό σύμφωνο AUKUS που έστησαν πρόσφατα Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» το θεωρεί ως απάντηση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην ταχύτατα αυξανόμενη ναυτική ισχύ της Κίνας. Ήδη ναυπηγείται στη Σαγκάη υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο μήκους 315 μέτρων, που είναι συγκρίσιμο με τα αμερικανικά.

Ας έχουμε υπόψη μας ότι όλα γίνονται, αρκεί να πιστεύεις σε αυτό που αγαπάς… Ο θεατρικός συγγραφέας Γιον Φόσε είπε σε συνέντευξή του: «Άρχισα να γράφω σε ηλικία 12 ετών, θα γίνω 62 σε λίγες μέρες. Είμαι συγγραφέας που εκδίδει το έργο του επί 40 χρόνια και το γράψιμο γίνεται για μένα όλο και πιο σημαντικό. Η συγγραφή ίσως είναι πιο ενδιαφέρουσα όσο μεγαλώνω. Για το μέλλον δεν μπορώ να πω».

Ρωτήθηκε ο δημιουργός του Θεάτρου του Νέου Κόσμου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αν κουράστηκε ποτέ. «Όχι, όχι, ούτε έχω κουραστεί ούτε έχω βαρεθεί. Ίσως γιατί δεν έχω σταματήσει και να ‘‘παίζω’’, κι αυτό το λέω και θετικά και αρνητικά. Μου αρέσει το παιχνίδι με τους ανθρώπους. Όπως μου αρέσει και το χιού­μορ, ενίοτε και το μαύρο».
Στρατευόμαστε μαζί σου!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ