Ανάλεκτα: Διαμάχες επιστημόνων

Ανάλεκτα: Διαμάχες επιστημόνων

Υπάρχουν επιστήμονες που κάνουν έκκληση για διενέργεια μαζικών και αντιπροσωπευτικών τεστ στον πληθυσμό, αντίθετα άλλοι υποστηρίζουν την πολιτική των lockdowns.

Οι πρώτοι υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι εν μέρει αυτό που βιώσαμε το καλοκαίρι. Η αδυναμία σωστής επιδημιολογικής επιτήρησης, με συνεχή και κυλιόμενο αντιπροσωπευτικό έλεγχο, αναπόφευκτα μας οδήγησε να κυνηγάμε συνεχώς το επιδημικό κύμα, αντί να το προλαβαίνουμε και να επεμβαίνουμε έ­γκαιρα. Δύσκολα θα συμφωνήσουν μεταξύ τους.


Να θυμίσουμε πως εχθές Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε επιπλέον ελευθερίες στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορονοϊού. Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι και παράλληλα ανακοίνωσε και το τέλος των μίνι λοκντάουν.


Μια άλλη, πιο αιρετική άποψη

Οι πολίτες του κόσμου υφίστανται μια συστηματική τρομοκράτηση λόγω της πανδημίας, ενώ η αποτυχία των πολιτικών υγειονομικής διαχείρισης μπορεί και να ακούει στο όνομα «lockdown» και συνοδεύεται με την προώθηση του εμβολιασμού.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο μισός πληθυσμός της Γης θα βρεθεί να έχει εμβολιαστεί και το υπόλοιπο 50% δεν θα εμβολιαστεί και η μάχη των κατηγοριών και της δαιμονοποίησης θα συνεχιστεί. Οι πολίτες του κόσμου χωρίστηκαν με υπαιτιότητα και κάποιων κυβερνήσεων, που τώρα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει και τρίτη δόση εμβολίου – και έπεται συνέχεια.

Η πραγματικότητα είναι ότι ούτε ο εμβολιασμένος είναι δυνητικά υγιής ούτε ο ανεμβολίαστος δυνητικά άρρωστος. Οι κοινωνίες διχάστηκαν και οι φαρμακευτικές εταιρείες αποκομίζουν υπερκέρδη. Η Moderna και η συμμαχία Pfizer/BioNTech θα μπορούσαν να αποκομίσουν δισεκατομμύρια από τα ενισχυτικά εμβόλια για την Covid-19 τα επόμενα χρόνια.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ