Δήμος Ηλιούπολης: Ilioupoli’s Street Art Festival, 17 Οκτωβρίου 2021

Δήμος Ηλιούπολης: Ilioupoli’s Street Art Festival, 17 Οκτωβρίου 2021

To 1o street art festival του Δήμου Ηλιούπολης είναι γεγονός και αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ηλιούπολης – Γρηγόρης Γρηγορίου και της εταιρείας Awesome Athens Experiences. Στις 17 Οκτωβρίου, το Α’ Κλειστό Γυμναστήριο θα γεμίσει με χρώμα, τέχνη και ενέργεια!

Ο αθλητισμός ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και η street art δεν αποτελεί εξαίρεση. Διακεκριμένοι καλλιτέχνες της street art και του graffiti θα απαντήσουν στο ερώτημα του πως οι έννοιες της κίνησης, της ταχύτητας και του δυναμισμού, αποτελούν έμπνευση για τη σύγχρονη αστική τέχνη.

Η λίστα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών είναι μεγάλη και περιλαμβάνει ονόματα καταξιωμένα στο χώρο, με διαφορετικές αφετηρίες και ποικιλομορφία. Η εικαστική πολυφωνία είναι ζητούμενο και δύναμη μας!

1.Ο ξεχωριστός street artist Achilles, γνωστός για τα εντυπωσιακά γυναικεία πορτραίτα και τα παιχνίδια του με την προοπτική και το χώρο.

2.Ο Alone98, για περισσότερα από είκοσι χρόνια χρησιμοποιεί την τέχνη για να σχολιάσει τα δρώμενα της εποχής και να εναντιωθεί στο ρατσισμό, τη βία και τον πόλεμο.

3.Ο Νίκος Flip Παναγιωταράκος, σχολιάζει με χιούμορ και πρωτοτυπία την σύγχρονη πραγματικότητα, δημιουργώντας ευφάνταστα και έξυπνα έργα και χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως τον αναμορφισμό και την ενσωμάτωση του περιβάλλοντος χώρου μέσα στο έργο του.

4.Ο Dimitris Meizar, γνωστός tattoo artist, δημιουργεί υπέροχες μικρές και μεγάλες τοιχογραφίες με έντονα χρώματα και έμπνευση από το ζωικό βασίλειο, τα cartoons και τα διάφορα σύμβολα της κουλτούρας του graffiti.

5.Ο γκραφιτάς και street artist Platonas, ένας από τους πιο δραστήριους καλλιτέχνες του χώρου και δημιουργός εμβληματικών πορτραίτων προσωπικοτήτων αλλά και χαρακτήρων από το σύμπαν των comics.

6.Ο αυτοδίδακτος εικαστικός καλλιτέχνης Skitsofrenis , ενεργός στη street art από το 2008  με αμέτρητες μικρές και μεγάλες τοιχογραφίες στην Αθήνα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Μεσσηνιακή Μάνη.

7.Ο Krah, δημιουργός υπέροχων και κάποιες φορές τρομακτικών πλασμάτων, που μετά από μια δεκαετία graffiti στο Λονδίνο συνεχίζει ακάθεκτος να μπλεντάρει μυθολογία, pop αναφορές και φουτουρισμό.

8.Η καλλιτεχνική ομάδα The Slang Network, αποτελεί μια κολεκτίβα δημιουργικών ανθρώπων από όλο το φάσμα της ζωγραφικής, του graffiti και της εικονογράφησης. Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν τα ιδρυτικά μέλη Onebran και Soteur, o Bassment Rats και ο Mambo. Τα καλλιτεχνικά τους στυλ είναι αναγνωρίσιμα και μοναδικά, είτε πρόκειται για τον μινιμαλισμό του Onebran, είτε για το πολύχρωμο pop στυλ του Soteur, το καυστικό χιούμορ του Mambo και την ανάλαφρη διάθεση του εθισμένου στα cartoons Bassment Rats. Η ισχύς εν τη ενώσει.

9.Ο αρχιτέκτονας και εικαστικός καλλιτέχνης Thinker που με πειραματισμό αναμειγνύει σχήματα, φόρμες και χρώματα.

10.Ο Yiakou με τις πολύχρωμες φαντασιακές φιγούρες του, δημιουργεί μοναδικούς κόσμους εμπνευσμένους από τον έρωτα, τα όνειρα και τις αναμνήσεις.

Επιπρόσθετα, θα πάρουν μέρος και μια σειρά από εξαιρετικούς προσκεκλημένους καλλιτέχνες:

• Ο Γιώργος Παπαγεωργίου (31stillwriting) ο οποίος ασχολείται ενεργά με την κουλτούρα της graffiti-street art σκηνής από το 1984 και θεωρείται ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες του είδους στη χώρα μας.
• Η Άννα Δημητρίου (Canndyblue), καλλιτέχνης κολλάζ που επιπλέον ασχολείται με την συγγραφή, το σχεδιασμό αφισών  και εξωφύλλων εναλλακτικών περιοδικών. Στα γεμάτα με χρώμα κολλάζ της συνδυάζει παλιές φωτογραφίες με τεχνικές ελαιογραφίας.
• Ο Αλεξανδρος Κατάρας (Fors101) με έντονη την ροπή προς την επιστημονική φαντασία, την ποπ κουλτούρα αλλά και διάφορες εικαστικές επιρροές από τον  Ιερώνυμο Μπος και τον σουρεαλισμό.
• Η Αλεξάνδρα Καψή, ζωγράφος και graffiti artist που της αρέσει να χαρτογραφεί την πόλη μέσα από τα πολύχρωμα έργα τέχνης που πάντα κάνουν πιο ενδιαφέρουσες τις αστικές διαδρομές.
• Ο Boem lifestyle, καλλιτεχνικό όνομα του Γιώργου Κώστογλου, ενός ενθουσιώδη δημιουργού, απόφοιτου αρχιτεκτονικής, skateboarder από τα δώδεκα του χρόνια  και graffiti artist από τα δέκα του!
• Ο Devoid ένας από τους πιο ιδιαίτερους καλλιτέχνες του graffiti και της street art, χρησιμοποιεί ασυνήθιστους χρωματικούς συνδυασμούς  και δημιουργεί ονειρικά τοπία εξαιρετικής ομορφιάς αλλά και σουρεαλισμού.
• Ο Resk237 με happy vibes, πολυχρωμία και επιρροές από τα cartoons, θα δημιουργήσει τα χαρακτηριστικά graffiti characters του.
• Ο Dream Victim, με τα υπέροχα ασπρόμαυρα έργα του, παθιασμένος ζωγράφος που προτιμά να βάφει σε εγκαταλελειμμένα κτίρια μακριά από κάθε θόρυβο και αντίστοιχα από θορυβώδεις απόψεις!
• Ο Γιάννης Ερμίδης γνωστός ως Epsilon, mural artist, graphic designer & Ιllustrator, που συνδυάζει άψογα τις γραφικές τέχνες με την αστική κουλτούρα και έκφραση.
• Ο Fotizontas που πειραματιζόμενος με διάφορες τεχνικές της street art (stencil, paste ups, spray, ακρυλικά) δημιουργεί όμορφα έργα-σχόλια για την κοινωνία, τον καπιταλισμό, την υπερκατανάλωση, την οικολογία και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας.
• Οι Born, Komet, Spant και Wask, θα δώσουν χρώμα και urban vibes με τις υπέροχες στυλιζαρισμένες γραμματοσειρές τους.
• Η Pati Avish ,ποιήτρια και εικαστικός καλλιτέχνης με καταγωγή από την Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, μένει στη Βιέννη και ταξιδεύει συχνά για να πειραματιστεί με διάφορα καλλιτεχνικά μέσα.
• Τέλος, ο Sotiris Fen έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ street art και μεγαλύτερη έμπνευση γι’ αυτόν αποτελεί η εξερεύνηση της σχέσης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον και τους άλλους. Εικαστικά πέρα από τοίχους δημιουργεί σε καμβά και άλλες επιφάνειες καθώς επίσης εγκαταστάσεις, γλυπτά κα.

Το φεστιβάλ όμως δεν είναι μόνο οι τοιχογραφίες. Από τις 11.00 έως τις 13.00, αθλητές του parkour, σε μια επίδειξη ακρίβειας και ταχύτητας θα μας πουν πως “Δεν υπάρχουν εμπόδια- υπάρχουν μόνο εμπόδια που μπορούν να ξεπεραστούν”. Τη διοργάνωση του αθλητικού event την έχει αναλάβει η Ε.Γ.Ο. (Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία) και ο ΣΗΓΑ “ΓΥΜΝΑΘΛΟΣ”. Τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα περάσουμε μια αξέχαστη Κυριακή με θέαμα, καλή μουσική και καλλιτεχνική διάθεση.

Μείνετε συντονισμένοι! Σύντομα θα υπάρξουν λεπτομέρειες!

Ημέρες λειτουργίας: Κυριακή 17/10
Είσοδος ελεύθερη
Πρόσβαση: Κοντά σε μετρό Ηλιούπολης (κόκκινη γραμμή)
Πληροφορίες:  Στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook ή στη σελίδα της εταιρείας Awesome Athens Experiences στο Instagram

Μεγάλος χορηγός: Cosmos Lac

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ