Άνοιξαν στον ΣΥΡΙΖΑ φάκελο με τα σκάνδαλα της κυβέρνησης

Άνοιξαν στον ΣΥΡΙΖΑ φάκελο με τα σκάνδαλα της κυβέρνησης

-Πλήρη διερεύνηση και παραπομπή στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

Στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου έχουν μπει συμφωνίες και συμβάσεις που συνάπτει η κυβέρνηση, οι οποίες παρουσιάζουν σκοτεινά σημεία ή αναδίδουν οσμή σκανδάλου, με τεράστιες συνέπειες για την οικονομία της χώρας.

Στελέχη του κόμματος με τη συνδρομή ειδικών (νομικών, οικονομολόγων κ.ά.) μελετούν γραμμή προς γραμμή, λέξη προς λέξη τα κείμενα των συμφωνιών προκειμένου να ε­ντοπίσουν τις επιλήψιμες λεπτομέρειες.

Πληροφορίες από παράγοντες της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι πρόθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον αναλάβει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι να δρομολογήσει τις Διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση των συμφωνιών που υπέγραψε ή θα υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση. Και αν προκύψουν στοιχεία να παραπέμψει στη δικαιοσύνη τις σχετικές υποθέσεις.

Σημειώνεται ότι ήδη ο Αλ. Τσίπρας έχει προαναγγείλει προσφυγή στη δικαιοσύνη για την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ, που είχε ως συνέπεια το Δημόσιο να χάσει το 17% της συμμετοχής του στην επιχείρηση, προς όφελος των ιδιωτών.

Μιλώντας στη Βουλή προειδοποίησε ότι «θα αναζητηθούν όλες οι ευθύνες, όχι μόνον πολιτικές», απευθυνόμενος τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τα μέλη της διοίκησης της επιχείρησης. Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και για τη συμφωνία με την κινεζική COSCO, καθώς μιλάει ευθέως για σκάνδαλο και απάτη και προειδοποιεί για τυχόν δικαστικές περιπέτειες και ποινικές συνέπειες. Επιφυλάξεις έχει εκφράσει η Κουμουνδούρου και για ορισμένες πτυχές της πρόσφατης συμφωνίας με τη Γαλλία για τις 3 φρεγάτες και είναι αδιευκρίνιστο ακόμη ποια στάση θα τηρήσει όταν το κείμενο έρθει (7 Οκτωβρίου) προς κύρωση στη Βουλή.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από κομματικούς παράγοντες, πρόθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι όταν αναλάβει την εξουσία να ερευνήσει διεξοδικά όλες τις συμφωνίες που συνήψαν διάφορα υπουργεία την περίοδο της πανδημίας και αφορούν την προμήθεια υγειονομικού υλικού κ.ά.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ