Θανάσης Κωστούλας στο “Π”: Γι’ αυτό λέγονται ντέρμπι

Θανάσης Κωστούλας στο “Π”: Γι’ αυτό λέγονται ντέρμπι

Του
ΘΑΝΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ
Παλαίμαχου Ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού


Τα ντέρμπι πάντα έχουν τον χαρακτήρα του απρόβλεπτου, γι’ αυτό ακριβώς και λέγονται έτσι. Και υπό αυτήν την έννοια και η σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δεν θα μπορούσε να διαφέρει, ανεξαρτήτως αν η μία ομάδα ενδέχεται να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την άλλη.

Βεβαίως η έδρα παίζει ρόλο και ειδικά στην παρούσα συγκυρία που τα γήπεδά μας άρχισαν και πάλι σιγά σιγά να γεμίζουν. Κακά τα ψέματα, άλλο το θέαμα με άδειες τις εξέδρες και άλλο με ένα στάδιο που πάλλεται από ζωντάνια και παλμό.

Όταν έπαιζα εγώ ποδόσφαιρο, σ’ αυτά τα ματς δεν χρειαζόταν ο προπονητής να μας πει πολλά. Ξέραμε πως πρέπει να συμπεριφερθούμε στον αγωνιστικό χώρο και τι πρέπει να κάνουμε. Φυσικά τότε ήμασταν πιο πολλοί οι Έλληνες στα αποδυτήρια και αυτό μας βοηθούσε να αντιληφθούμε αμεσότερα τις συνθήκες και τις αυξημένες απαιτήσεις ενός αγώνα, αντιθέτως με τους ξένους ποδοσφαιριστές, που χρειαζόταν να τους εξηγήσουμε.

Σε τέτοια παιχνίδια δεν χωρούν προγνωστικά, αν και λόγω έδρας ο Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο λόγο. Όμως πρέπει και μέσα στο γήπεδο να αποδείξει ότι είναι καλύτερος, αφού είναι βέβαιο ότι ο Παναθηναϊκός θα το παλέψει μέχρι τέλους. Εύχομαι να γίνει ωραίος αγώνας και να τον χαρεί ο κόσμος.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ