Προκαλεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Η Δημοκρατία μας πρέπει να ανανεωθεί»!

Προκαλεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Η Δημοκρατία μας πρέπει να ανανεωθεί»!

Η φράση ανήκει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Δεν είναι τυχαία ούτε πρόκειται για κάποιο σχόλιο που έκανε σε έναν συνομιλητή της και τίποτα παραπάνω.

Είναι από την ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας μας στο «Athens Democracy Forum 2021», στις 29 Σεπτεμβρίου, όπου κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 9ου Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Ανθεκτικότητα και Ανανέωση».

Μεταφέρουμε την κρίσιμη παράγραφο, η οποία σχολιάσθηκε από αρκετούς από τους παρισταμένους, προκαλώντας μάλιστα έκπληξη, όπως ακριβώς αναφέρθηκε στην ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Η Δημοκρατία μας πρέπει να ανανεωθεί, σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις κρίσεις που ελλοχεύουν. Η κλιματική αλλαγή είναι οπωσδήποτε η σημαντικότερη εξ αυτών. Άλλα κρίσιμα ζητήματα, επίσης, όπως αυτό του Αφγανιστάν, καταδεικνύουν την ανάγκη να αγωνιζόμαστε για τις αξίες πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί το δημοκρατικό μας πολίτευμα».

Τι είδους ανανέωση χρειάζεται η Δημοκρατία μας, σύμφωνα με την κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου; Απέφυγε να την περιγράψει, να δώσει κάποιο στίγμα του είδους της ανανέωσης που ευθέως πρότεινε. Ο λόγος; Ίσως θέλησε να πάρει μια γεύση των αντιδράσεων που θα εκδηλώνονταν.

Από το ανώτατο αξίωμα της χώρας μας πέρασαν σημαντικές προσωπικότητες, που το τίμησαν, και ποτέ κανείς δεν έθεσε θέμα ανανέωσης της Δημοκρατίας μας. Λειτούργησαν άψογα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυρία Σακελλαροπούλου, θα πρέπει πλέον να εξηγήσει δημόσια στον ελληνικό λαό, στον έλληνα πολίτη, ποια είναι η ανανέωση που χρειάζεται η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας. Με λόγια σταράτα, με ευθύνη απέναντι στην πατρίδα μας και στον ελληνικό λαό, που είναι αυτός που αποφασίζει και όχι κάποιος περαστικός…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ